rethemnos-sprite
ΡΕΘΥΜΝΟ

Την Αμνάτο επισκέφθηκε o Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης

Την Τρίτη 28/07/2020 επισκέφτηκε την Κοινότητα Αμνάτου ο Δήμαρχος  Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης. Η επίσκεψη έγινε μετά από πρόσκλησή μου, ως Πρόεδρος της Κοινότητας Αμνάτου, προκειμένου να δει από κοντά τις εργασίες  που πραγματοποιούνται από το Δήμο στην κοινότητα μου. Με τον τρόπο αυτό εκφράστηκαν τα ευχαριστήρια στο πρόσωπό του  για την άψογη δουλειά των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου μας..

Στο Δημοτικό γήπεδο Αμνάτου ένα έργο που ανέρχεται περίπου στο ποσό τον 500.000 ευρώ μια σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση στο κέντρο της Δημοτικής ενότητας Αρκαδίου που θα ικανοποιεί όχι μόνο την κοινότητά μου αλλά και το σύνολο των γειτονικών οικισμών, αυτή την στιγμή έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες των χωματουργικών εργασιών του γηπέδου έχει τοποθετηθεί η περίφραξη, ο φωτισμός, και τώρα τοποθετείται ο συνθετικός χλοοτάπητας. Αναμένονται η κερκίδα χωρητικότητας 120 ατόμων καθώς και η κατασκευή σύγχρονων αποδυτηρίων και διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου του γηπέδου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο χώρος έχει παραχωρηθεί από την Ιερά Μονή Αρκαδίου με της ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ.κ.Ευγένιου  

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος επισκέφθηκε τους δρόμους εντός του οικισμού που φτιάχτηκαν με βιομηχανικό δάπεδο, και μετά ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμνάτου κο Βασίλη Βαμβακά  στον ανακαινισμένο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο περιβάλλοντα χώρο του ναού του Αγίου Ιωάννη, και στο τέλος της επίσκεψης συνομίλησε με κάτοικους του χωριού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Η ανακοίνωση του Δημάρχου και του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΡ κου Λίτινα Ιωάννη ότι  ξεκινούν άμεσα οι εργασίες  άντλησης της γεώτρησης που θα λύσει το πρόβλημα της υδροδότησης της κοινότητας μου.  Αναφέρθηκε η αποκατάσταση του οδοστρώματος  με ασφαλτόστρωση από Γήπεδο - Κόκκινο Μετόχι – Πίκρι, καθώς και η τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας σε επικίνδυνα σημεία των δρόμων. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κα Πέπυ Μπιρλιρακη,και οι κοι Στέλιος Σπανουδάκης Γεώργιος Σκορδίλης Θωμάς Κρεβετζακης Άγγελος Μαλάς Δημήτριος Λελεδάκης, ο Γενικός γραμματέας του Δήμου μας Μαρίνος Ρουσιάς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι υπεύθυνος σε θέματα Αθλητισμού  Δημήτριος Λαχνιδάκης Γιάννης Λίτινας οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Χαμαλευρίου και Αρχαίας Ελευθερνας Δημήτριος Σερλής και Κώστας Παρασύρης και ο Πρόεδρος του Πολ/κου Συλλόγου Αμνάτου  Βασίλης Βαμβακάς.

Οι συναντήσεις   αυτές έχουν σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της υπαίθρου αλλά και του έργου που επιτελείται σ’ αυτήν. Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω τον κύριο Μαρινάκη για την επίσκεψή του  στην Κοινότητα Αμνάτου, προκειμένου να διαπιστώσει  τα τεκταινόμενα και να εκφράσω την πεποίθησή μου ότι η συνεργασία μαζί του θα είναι ακόμα πιο στενή, προκειμένου να επιλύσουμε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.