ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Στήνονται σκαλωσιές σε 17 σχολεία αυτό το καλοκαίρι

0

Σχεδόν 410 χιλιάδες ευρώ θα διαθέσει αυτό το καλοκαίρι ο μητροπολιτικός δήμος του Ρεθύμνου για να φέρει σε πέρας το πρόγραμμα που αφορά στην επισκευή και την συντήρηση των σχολικών κτιρίων. Ήδη η σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο έχει υπογραφεί για την εκτέλεση σειρά εργασιών σε 17 συνολικά σχολικά συγκροτήματα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που λειτουργούν στο αστικό κέντρο, αλλά και σε οικισμούς του δήμου.

Στόχος είναι να αναβαθμιστούν αισθητικά και λειτουργικά τα εν λόγω κτίσματα, καθώς και να βελτιωθούν στο μέγιστο βαθμό οι συνθήκες ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Πρώτη προτεραιότητα του δήμου αποτελούν διαχρονικά οι ανάγκες των λιλιπούτειων δημοτών του που φοιτούν στα νηπιαγωγεία, ενώ εν συνεχεία την σκυτάλη παίρνουν τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τέλος τα λύκεια.

Με βάση τον φετινό προγραμματισμό της δημοτικής αρχής, παρεμβάσεις θα γίνουν -εσωτερικά και εξωτερικά- στο 1ο και στο 8ο νηπιαγωγείο της πόλης, στο 1ο νηπιαγωγείο Ατσιποπούλου, στα δημοτικά σχολεία της πόλης, 2ο, 5ο, 7ο, 8ο, 9ο και 14ο, στα δημοτικά των Αρμένων, του Πρινέ και της Γωνιάς, καθώς και στο 3ο και 4ο γυμνάσιο Ρεθύμνου, αλλά και στο γυμνάσιο της Επισκοπής. Επίσης «λίφτινγκ» θα υποστούν το 2ο λύκειο της πόλης, αλλά και το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο, που βρίσκεται στον κόμβο Ατσιποπούλου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το εν λόγω έργο -με ακριβή προϋπολογισμό 409 χιλιάδες 728 ευρώ- χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΣΑΤΑ των σχολείων, ενώ οι εργασίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν το «πρώτο» κουδούνι, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ