rethemnos-sprite
ΡΕΘΥΜΝΟ

Βίντεο με Playmobil για τα τροχαία ατυχήματα και τη σημασία της αιμοδοσίας

Αυτοδίδακτος κινηματογραφιστής, παραγωγός και σκηνοθέτης, είναι ο 15χρονος Γιώργος Λελεδάκης, που ασχολείται με ταινίες μικρού μήκους τις οποίες «γυρίζει» στα δικά του «πλατό» στο σπίτι.

Ο μικρός Ρεθεμνιώτης, κατάφερε να τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας αφού χρησιμοποιώντας τις γνωστές σε όλους φιγούρες από τα playmobil ετοίμασε μια παραγωγή με θέμα τα τροχαία ατυχήματα και την αξία της αιμοδοσίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο θείος του και πρόεδρος του Σωματείου «Δότες Ζωής» Νίκος Κουλεντάκης, γνωρίζοντας τις δυνατότητές του τον προέτρεψε να ετοιμάσει μια ταινία με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη, που ήταν στις 14 Ιουνίου.

Τα Playmobil στο βίντεο με τίτλο «Το αίμα συνδέει ψυχές» εμπλέκονται σε τροχαίο, το οποίο προκαλεί μεθυσμένος οδηγός με αποτέλεσμα μία τετραμελής οικογένεια τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Εκεί, οι εθελοντές αιμοδότες σπεύδουν να δώσουν λίγο από το χρόνο και το αίμα τους, χαρίζοντας πραγματικά ζωή.

Η ταινία μικρού μήκους ήδη έχει τύχει πολύ μεγάλης ανταπόκρισης, ενώ έχει παρουσιαστεί και σε δίκτυα εθνικής εμβέλειας.

Την παραγωγή της ταινίας «Το αίμα συνδέει ψυχές», υπογράφουν οι: Νίκος Κουλεντάκης και Γιώργος Λελεδάκης. Την σκηνοθεσία, την επεξεργασία και το animation ο Γιώργος Λελεδάκης, το blue screen designer o Χρήστος Κουκουλίτσας και special effects ο Μιχάλης Καλατζαντωνάκης.

Τέλος, αξίζει ν’ αναφερθεί ότι πρώτη βραβευμένη ταινία Γιώργου Λελεδάκη με τίτλο «Τ’ Αρκαδιού το Ολοκαύτωμα» γυρίστηκε επίσης με Playmobil στους ρόλους των Κρητών αγωνιστών και των Τούρκων στρατιωτών, η οποία ήταν βασισμένη στο ομώνυμου κόμικ του ίδιου έφηβου δημιουργού, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Έαρ» σε σκίτσα Σπύρου Ζαχαρόπουλου.

ΑΘΗΝΑ ΠΕΤΡΑΚΑΚΗ