rethemnos-sprite
ΡΕΘΥΜΝΟ

Εισαγωγή μαθητριών-μαθητών στο Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο για το 2017−2018

Οι γονείς & κηδεμόνες που ενδιαφέρονται για την εισαγωγή των μαθητών στο Πειραματικό Γυμνάσιο Παν. Κρήτης (στο Ρέθυμνο), θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Διοικούσας Επιτροπής Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων   (https://www.iep.edu.gr/pps) στην οποία θα δηλώνουν το Πειραματικό Γυμνάσιο που επιθυμούν. Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται κατά το χρονικό διάστημα από 28 Απριλίου έως και 19 Μαΐου 2017. Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο και στον πίνακα ανακοινώσεων του Σχολείου οι καταστάσεις των υποψηφίων μαθητριών-μαθητών. Τα έγγραφα, τα οποία ορίζει ο νόμος για την εγγραφή των μαθητών, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που τυχόν δικαιολογούν την ένταξη των μαθητών στην ειδική κλήρωση του 20%, θα κατατεθούν από τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών που θα κληρωθούν, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της κλήρωσης και στο πλαίσιο της διαδικασίας εγγραφής.

Αν ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων μαθητριών-μαθητών είναι ίσος ή μικρότερος από τον αριθμό των προβλεπόμενων θέσεων (που για το Σχολικό Έτος 2017-2018 θα είναι 75), το Επιστημονικό Εποπτικό Συμβούλιο αποφασίζει την εισαγωγή όλων των υποψηφίων. Αν αντίθετα ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων μαθητριών/μαθητών είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των προβλεπόμενων θέσεων, επιλέγονται με κλήρωση (γενική για το 80% και ειδική για το 20% των θέσεων), σε ίσο αριθμό από κάθε φύλο, όσοι  απαιτούνται για την πλήρωση όλων των θέσεων.

Η ανωτέρω κλήρωση θα διεξαχθεί την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017  στο Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Κρήτης (Ε. Δασκαλάκη 3 Περιβόλια) και ενώπιον των ενδιαφερομένων γονέων, από τριμελή επιτροπή γονέων, που ορίζεται από τους ίδιους. Την τυπική εγκυρότητα της κλήρωσης εγγυάται με την παρουσία του το Επιστημονικό Εποπτικό Συμβούλιο του Πειραματικού Γυμνασίου.

Η πλήρωση τυχόν κενών θέσεων μαθητών σε τμήματα του Πειραματικού Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2017-18

στη Β΄ και Γ’ τάξη θα γίνει με κλήρωση

με ευθύνη των οργάνων διοίκησης του σχολείου και ύστερα από σχετική προκήρυξη που αναρτάται στον πίνακα ανακοινώσεων και στην ιστοσελίδα του σχολείου κατά το διάστημα από 1 έως 9 Σεπτεμβρίου.

 Την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017  και ώρα 19.00 στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Κρήτης στα Περιβόλια θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τη λειτουργία του συγκεκριμένου σχολείου και τις διαδικασίες εγγραφής σε αυτό.

Για πρόσθετες πληροφορίες αναγράφεται το τηλέφωνο του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Κρήτης (28310-27230) και η διεύθυνση της ιστοσελίδας μας :