ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σε ιδιώτη το Κτήμα ΠΑΝΑΚΡΟΝ στο Αμάρι

0

Στα χέρια ιδιώτη περνάει από την 1η Ιουλίου το Κτήμα ΠΑΝΑΚΡΟΝ, καθώς η δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε την π. Τετάρτη στα γραφεία της εταιρίας ΑΜΑΡΙ Α.Ε. ΟΤΑ στη Σχολή Ασωμάτων ήταν επιτυχημένη και το ΠΑΝΑΚΡΟΝ νοικιάστηκε έναντι του ποσού των €22.500 ετησίως, κάτι που θα ισχύσει από 1/1/2017.

Συγκεκριμένα, φανερή, προφορική και πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση του ακινήτου και της επ’ αυτού επιχείρησης με την επωνυμία Κτήμα ΠΑΝΑΚΡΟΝ, που βρίσκεται στη Σχολή Ασωμάτων δήμου Αμαρίου, πραγματοποιήθηκε την π. Τετάρτη 3 Ιουνίου στα γραφεία της ΑΜΑΡΙ Α.Ε. ΟΤΑ. Οι δύο ενδιαφερόμενοι είχαν καταθέσει στην τριμελή επιτροπή, αποτελούμενη από μέλη του Δ.Σ. της εταιρίας, όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που τους είχαν ζητηθεί και, αφού δεν υπήρξαν προβλήματα, ξεκίνησε η δημοπρασία παρουσία πολιτών.

Ο Δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός, σχετικά με τη δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε, τόνισε στο «Ρ» πως: «Στις 20 Μαΐου κατατέθηκε η διακήρυξη εκμίσθωσης της επιχείρησης ΠΑΝΑΚΡΟΝ και ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Ιουνίου. Εμφανίστηκαν δύο ενδιαφερόμενοι. Παρουσία τους έγινε ο έλεγχος των εγγράφων και των δύο και δεν υπήρξε καμία αμφισβήτηση σε ό,τι αφορά σε αυτά που ήταν υποχρεωμένοι να προσκομίσουν για να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό. Στη συνέχεια, παρουσία κόσμου ξεκίνησε η δημοπράτηση, η οποία και βιντεοσκοπήθηκε προκειμένου να μην υπάρξουν παρερμηνείες και παρεξηγήσεις».

Το ΠΑΝΑΚΡΟΝ τελικά περνάει στα χέρια επιχειρηματία από τον Κουρνά, ο οποίος διαθέτει κατάστημα εστίασης, κάτι που ήταν στους όρους της δημοπρασίας, ενώ ο δεύτερος ενδιαφερόμενος, που τελικά δεν κέρδισε, είναι από το Αμάρι και διαθέτει κατάστημα εστίασης στην περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δημοπρασία μπορούσε να συμμετέχει οποιοσδήποτε Ευρωπαίος πολίτης ο οποίος θα είχε τα απαραίτητα δικαιολογητικά και σύμφωνα με τον κ. Μουρτζανό «δεν μπορούσε να γίνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, όπως θα μπορούσε να γίνει σε μια άλλη επιχείρηση, επειδή πρόκειται για αναπτυξιακή εταιρία του δήμου».

Το σημαντικό είναι ότι για τους πρώτους δεκαοκτώ μήνες της μίσθωσης, από 1η Ιουλίου 2015 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016, ο μισθωτής είναι υποχρεωμένος να απασχολεί στους χώρους της επιχείρησης το υπηρετούν σήμερα προσωπικό της, αποτελούμενο από έξι άτομα, αναλαμβάνοντας και το σχετικό εργοδοτικό κόστος. Έτσι, διασφαλίζονται 18 μήνες εργασίας για το υπάρχον προσωπικό και προστατεύονται τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η ενοικίαση του ΠΑΝΑΚΡΟΝ από τον επιχειρηματία «έκλεισε» στα 22.500 ευρώ, με τιμή εκκίνησης τα 12.000 ευρώ, από 1η Ιανουαρίου 2017 και η διάρκεια μίσθωσης της επιχείρησης είναι έξι χρόνια, με δικαίωμα ανανέωσης εάν το επιθυμεί και το διοικητικό συμβούλιο της ΑΜΑΡΙ Α.Ε.

Ο Δήμαρχος Αμαρίου σε δήλωσή του αναφορικά με τη μίσθωση του ΠΑΝΑΚΡΟΝ σημείωσε πως είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από αυτή την εξέλιξη, καθώς, όπως ο ίδιος είπε «η συγκεκριμένη επιχείρηση θα ξεκινήσει τελικά να προσφέρει στο Αμάρι, γιατί το ΠΑΝΑΚΡΟΝ τα προηγούμενα πέντε χρόνια είχε έλλειμμα πάνω από 1 εκατ. ευρώ. Θεωρώ πως τώρα όχι μόνο δε θα έχει έλλειμμα, αλλά θα έχει και έσοδα η ΑΜΑΡΙ Α.Ε. από την ενοικίαση του χώρου. Σε κάθε περίπτωση, ευχόμαστε ο επιχειρηματίας που θα αναλάβει να επιτύχει και να γίνει περισσότερο επισκέψιμο τόσο το ΠΑΝΑΚΡΟΝ όσο και το Αμάρι γενικότερα και να έρχεται κόσμος στο δήμο μας».

 

Μαρία Ιερωνυμάκη

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ