ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Δημιουργείται Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Ρεθύμνης

0

Μετά από απουσία χρόνων ξεκίνησε η διαδικασία της σύστασης Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Ρεθύμνης. Τα πρώτα μέλη του Συλλόγου είναι:

Κατσανέβας Γεώργιος του Κων/νου – Κυριάννα, Κληρής Μιχάλης του Σταμάτη – Κυριάννα, Φραγκιαδάκη Χριστίνα του Γεωργίου – Κυριάννα, Βροντάκης Νίκος του Σπυρίδωνα – Άδελε, Βασιλακάκης Σπύρος του Μανούσου – Μαρουλάς, Λαγουδάκης Θεόδωρος του Θεόδωρου – Καβούσι, Χρυσού Ευαγγελία του Σταύρου – Κυριάννα, Δασκαλάκης Ιωάννης του Ιωάννη – Αμνάτος, Πατεράκης Μανώλης του Κων/νου – Βιράν Επισκοπή, Κισσανδράκης Αντώνης του Κων/νου – Βιράν Επισκοπή, Τουτουντζιδάκης Γεώργιος του Ευαγγέλου – Λούτρα, Περακάκης Μανώλης του Γεωργίου – Λούτρα, Στεφανάκης Σπύρος του Μιχαήλ – Κυριάννα, Κόκκινος Γεώργιος του Κων/νου – Χάρκια, Κοπανάκης Ιωάννης του Μιχαήλ – Αγία Παρασκευή, Μπιρλιράκη Αικατερίνη του Βασιλείου – Λούτρα, Κιαγιάς Εμμανουήλ του Εμμανουήλ – Καβούσι, Πατεράκης Νικόλαος του Ιωάννη – Βιράν Επισκοπή, Πετρακάκης Νικόλαος του Ανδρέα – Ελεύθερνα, Πετρακάκης Εμμανουήλ του Ανδρέα – Ελεύθερνα, Κιαγιάς Δράκος του Ιωάννη – Πρίνος, Καλιοντζής Πάτροκλος του Γεωργίου – Κυριάννα, Μανουσογιαννάκης Νίκος του Γεωργίου – Καβούσι

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ:

  1. Τιμή ασφαλείας αρνιού 6 ευρώ, γάλα πρόβειο 1,10 ευρώ, γάλα κατσικίσιο 0,70 ευρώ, τουλάχιστον όλες τις εποχές ή 3,20 ζων βάρος κόστους 1 κιλού 9 ευρώ.
  2. Τιμή ασφαλείας ελαιολάδου, 3 ευρώ τουλάχιστον οι τρεις γραμμές οξύτητας εφόσον το κόστος συγκομιδής του κορωνέικου είναι 1,10 ευρώ το κιλό.

Για τη χονδρολιά τιμή ασφαλείας τουλάχιστον 2,5 ευρώ το κιλό. Πρόταση βαθύ κλάδεμα των παλαιών ελαιοδέντρων και οπωσδήποτε ψεκασμός κάθε Οκτώβρη με βορδιγάλιο πολτό για το κυκλοκώνιο και επίσςη ψεκασμός τον Απρίλη σε περιοχές με έντονη υγρασία. Έχει αλλαγές το κλίμα σε σχέση με το παρελθόν εξαιτίας λιμνοδεξαμενής Αρκαδίου, φράγματος Ποταμών, λόγω μεγάλης υγρασίας τα βράδια σε άπνοια.

  1. Ανεμογεννήτριες: 1800 στρέμματα Αστερούσια Όρη, 800.000 ευρώ εξαγοράστηκαν από ξένες εταιρείες.
  2. Αμπέλια: Ιδιοκτήτες 1 στρέμματος και πάνω δικαιούνται 150 ευρώ το στρέμμα ενίσχυση για το έτος 2011 εξαιτίας της ασθένειας το περονόσπορου υποχρεωτικά. Πρέπει να έχουν αμπελοκομικό μητρώο. Τιμή ασφαλείας για σταφύλια 0,50 ευρώ, το κρασί 2 ευρώ, η ρακή 4 ευρώ.
  3. Ελιές: Θα δοθεί το προσεχές διάστημα αποζημίωση στην αναμενόμενη παραγωγή έτους 2013 – 2014 εξαιτίας της σχινοκαρπίας, δακοπροσβολής και ανομβρίας. Το Ρέθυμνο παρήγαγε το χαμηλότερο ποσοστό ελαιολάδου τα τελευταία 20 χρόνια, δεν άνοιξαν τα 2/3 των ελαιουργείων του Ρεθύμνου.
  4. Συνεργασία με τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο για εγγραφή νέων μελών στον Κτηνοτροφικό Σύλλογο έχουν εγγραφεί περίπου 300 μέλη.

Στόχος να εγγραφούν τουλάχιστον 1000 κτηνοτρόφοι του Δήμου Ρεθύμνης. Συμβολική εισφορά στο Σύλλογο 10 ευρώ το χρόνο κάθε Οκτώβρη από την επιδότηση.

  1. Ίδρυση από κοινού στην ίδια στέγη για αυτονόητους λόγοςυ κοινών αλλά ανεξάρτητων γραφείων, στο ίδιο κτίριο με ένα γραμματέα, το ίδιο τηλέφωνο για να είναι κοινά τα έξοδα συντήρησης και αμοιβής γραμματίων από τους δύο Συλλόγου.

Στόχος εγγραφής στον Αγροτικό Σύλλογο Δήμου Ρεθύμνης τουλάχιστον 1000 αγρότες.

  1. Δημοτική Ενότητα Αρκαδίου
  2. Νικηφόρου Φωκά
  3. Λαππαίων
  4. Τέως Δήμος Ρεθύμνης
  5. Συνομιλία με Αλέκο Στεφανάκη για καταρροϊκό πυρετό αυστηρά μη εισαγωγή ζώων από την υπόλοιπη Ελλάδα.
  6. Ζωοκλοπή σε έξαρση όπως πέρυσι εξαιτίας οικονομικής κρίσης. Συνάντηση με Αστυνομικό Διευθυντή Ρεθύμνης κ. Λαγουδάκη Κωστή.
  7. Συνεργασία με Δήμο Ρεθύμνης κ. Σκορδύλη, Περιφάρεια κ. Χνάρη, Κακογιαννάκη, Βαονάκη.
  8. Σύνταξης, ΟΓΑ, 67 έτη, 1965 γεννηθέντες. Με τους δύο βουλευτές κ.κ. Ξανθό και Κεφαλογιάννη θα γίνουν τα εγκαίνια των γραφείων εκτιμάται τέλος Σεπτεμβρίου και καλούνται:

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης, οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Βρέντζου και Λιονή, ο Δήμαρχος κ. Μαρινάκης, ο Μητροπολίτης κ.κ. Ευγένιος, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Λαγουδάκης, από το ΓΕΩΤΕΕ ο κ. Στεφανάκης, Διεύθυνση Γεωργίας κ. Βιδάκη, Ένωση Γ.Σ. Ρεθύμνου κ. Χαροκόπος.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 28310 56748 – 6972000960 – 6973690780

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ