ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Διεθνής διάκριση για το Πανεπιστήμιο Κρήτης και 5 ακόμα Ελληνικά Πανεπιστήμια

0

Συνολικά 6 πανεπιστήμια της Ελλάδος, ανάμεσα στο οποίο και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, φιγουράρουν στη λίστα με τα καλύτερα παγκοσμίως, όπως προκύπτει από τους Διεθνείς Πίνακες Κατάταξης Πανεπιστημίων ανά Ειδικότητα 2013 της QS (QS World University Rankings by Subject 2013) (δείτε εδώ)

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης συγκαταλέγεται στα κορυφαία 500 πανεπιστήμια παγκοσμίως διατηρώντας την θέση που παραδοσιακά καταλαμβάνει στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων διεθνώς.

Σημαντικές διακρίσεις πέτυχαν επίσης πέντε ελληνικά πανεπιστήμια που συγκαταλέγονται στα 200 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κατέχει την υψηλότερη θέση μεταξύ των άλλων ελληνικών πανεπιστημίων στην ειδικότητα των πολιτικών μηχανικών, αφού κατατάσσεται στην 25η θέση.

Επίσης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καταλαμβάνει σημαντικές θέσεις στις κατατάξεις ανάμεσα στα κορυφαία 200 και σε 10 ειδικότητες.

Παράλληλα, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχουν υψηλή κατάταξη σε τουλάχιστον μία από τις ειδικότητές τους.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ