ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ξετρελαμένοι οι Λίβυοι με τα κρητικά πρόβατα!

0

Μεγάλη ανάσα για τους Κρητικούς κτηνοτρόφους. Τα «Κρητικά Μιτάτα» μετά την πρώτη και επιτυχή εξαγωγή ζώντων ζώων στην Λιβύη έχουν και δεύτερη παραγγελία μια και οι αγοραστές έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι!

Οι αγοραστές έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την ποιότητα των ζώων αλλά και την καλή συνεργασία με την «Ομάδα Παραγωγών Κτηνοτρόφων Κρήτης»,για αυτό προσδοκούν την επόμενη φόρτωση στις αρχές με μέσα Σεπτεμβρίου.

Τα  «Κρητικά Μιτάτα» ζητούν την συνδρομή όλων των παραγώγων που έχουν αρνιά-πρόβατα-κριάρια να τα δηλώσουν άμεσα για να μπορέσει να συμπληρωθεί και το δεύτερο φορτίο ,έτσι  ώστε να μην χαθεί αυτή η τόσο συμφέρουσα αγορά για των κτηνοτροφικό κόσμο της Κρήτης, αφού  οι αγοραστές μετά την υλοποίηση και του δευτέρου φορτίο  αποβλέπουν σε μακροχρόνια συνεργασία .

Υπενθυμίζεται ότι η "Χρυσή" συμφωνία για τους κτηνοτρόφους -μέλη της Ομάδας "Κρητικά Μιτάτα" περιελάμβανε περίπου 5500 αρνιά και πρόβατα τα οποία κατευθύνθηκαν στην αγορά της Λιβύης!

Η συμφωνία κλείστηκε ανάμεσα σε έμπορο της Λιβύης και την Ομάδα "Κρητικά Μιτάτα". Αιτία είναι η κτηνοτροφική παραγωγή της Λιβύης έχει μειωθεί κατά 50% λόγω της έκρυθμης κατάστασης στην περιοχή. Ο έμπορος της Λιβύης που βρέθηκε στην Κρήτη το προηγούμενο διάστημα χαρακτήρισε τα προϊόντα, δηλαδή τα αμνοερίφια ως άριστης ποιότητας.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι το κέρδος από το χρυσό deal ήταν περίπου 600.000 ευρώ!

Ενώ πρέπει να τονιστεί ότι καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας μέχρι την επίτευξη της συμφωνίας, πολλοί κτηνοτρόφοι δέχτηκαν απειλές, με αποτέλεσμα κάποιοι να αποσύρουν το ενδιαφέρον τους, δείγμα του τι συμβαίνει και στην τοπική αγορά του νησιού με τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που πλήττονται από αυτού του είδους τις προσπάθειες!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ