ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
LIFESTYLE

Βαλέρια Κουρούπη: «Σήμερα οι καλλιτέχνες κυνηγιούνται όπως οι μάγισσες στον Μεσαίωνα»

0

"Bιώνουν τις δυσκολότερες των ημερών τους και παρ' όλα αυτά έκαναν και κάνουν ό,τι μπορούν για να προσφέρουν και να δεχθούν το ευεργετικό χάρι της τέχνης τους" δηλώνει η Βαλέρια Κουρούπη.

Στο Τύπος TV και την Κατερίνα Θεοδωροπούλου μίλησε η Βαλέρια Κουρούπη με αφορμή τη συμμετοχή στο σίριαλ του ΑΝΤ1, «Παρουσιάστε». Η γνωστή ηθοποιός εστίασε, μεταξύ άλλων, στο αβέβαιο μέλλον των καλλιτεχνών.

Νιώθετε ότι το χιούμορ είναι το αντίδοτο στην εποχή που ζούμε;

Το χιούμορ είναι αντίδοτο στα πάντα! Παντοτινό όπλο των εύστροφων και αυτοσαρκαστικών ανθρώπων, δώρο στην ανθρωπότητα. Μαζί με τον έρωτα και τη δημιουργία, το χιούμορ κάνει τον κόσμο καλύτερο και τη ζωή πιο υποφερτή.

Πόσο δύσκολο, ωστόσο, είναι για έναν κωμικό ηθοποιό να χαρίζει γέλιο στο κοινό όταν και ο ίδιος επηρεάζεται από αυτό που ζούμε ως χώρα αλλά και παγκόσμια;

Η εποχή που ζούμε θα μείνει στην Ιστορία ως η εποχή που οι καλλιτέχνες κυνηγήθηκαν όπως οι μάγισσες στον Μεσαίωνα. Οι ηθοποιοί βιώνουν τις δυσκολότερες των ημερών τους και παρ’ όλα αυτά έκαναν και κάνουν ό,τι μπορούν για να προσφέρουν και να δεχθούν το ευεργετικό χάρι της τέχνης τους. Είναι συγκινητικός ο αγώνας τους είτε προσφέρουν γέλιο είτε συγκίνηση. Είναι ακόμα εκεί, κρατάνε γερά, παρόλο που είναι παροπλισμένοι, προσβεβλημένοι, ξεχασμένοι.

Ο κλάδος των ηθοποιών πλήττεται βαθύτατα λόγω της πανδημίας. Κυρία Κουρούπη, εσείς δέχεστε και δεύτερο «χτύπημα» καθώς ασχολείστε και με τον χώρο της εστίασης…

Χτύπημα δέχεται η εστίαση, όχι τόσο βαρύ όσο ο πολιτισμός, αλλά ωστόσο σημαντικό. Χτύπημα δέχονται και οι ελευθερίες μας, τα δικαιώματα μας, η δημοκρατία. Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι το αύριο. Τι έρχεται μετά; Πως και κυρίως εάν θα αποκατασταθούν ως γνώριμες και οικείες πλέον πρακτικές που θυμίζουν μαύρες και ανελεύθερες εποχές.

zappit.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ