ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Τουρισμός: Στο 100% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Κρήτης

0

 Τις «χρυσές» εποχές του τουρισμού θυμίζει ο φετινός Αύγουστος αφού σύμφωνα με τους ξενοδόχους του Ηρακλείου οι πληρότητες στις μονάδες αγγίζουν το 95 με 100% και τα δωμάτια για τους τουρίστες της τελευταίας στιγμής, είναι κάτι παραπάνω από δυσεύρετα

  •     Κατάλυμα μόνο με κράτηση από νωρίς στο νησί
  •     Ο Αύγουστος «γέμισε» με κόσμο το νησί
  •     Μήνες πριν είχαν κλείσει τα πακέτα των διακοπών τους για τον Αύγουστο
  •     Η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία πιέζουν τα κέρδη στο νησί

Δωμάτιο ούτε για δείγμα σε πολλά τουριστικά θέρετρα της Κρήτης αφού οι πληρότητες των ξενοδοχείων «αγγίζουν» σε πολλές περιπτώσεις το 100%. Όσοι αναζητούν ένα δωμάτιο ή κατάλυμα και δεν είχαν κάνει κράτηση σχεδιάζοντας από νωρίς διακοπές στην Κρήτη, ενδέχεται να μην βρουν τελικά ξενοδοχείο.

Οι επισκέπτες του νησιού που ήδη απολαμβάνουν ημέρες χαλάρωσης κάτω από τον καυτό ήλιο, θαυμάζοντας το γαλάζιο της θάλασσας, είχαν μεριμνήσει και κλείσει τους προηγούμενους μήνες το πακέτο των διακοπών τους.

Ανατροπή στα δεδομένα

Γεμάτα ξενοδοχεία και μεγάλη ζήτηση σε κρατήσεις δεν σημαίνει όμως και απαραίτητα και κερδοφορία διευκρινίζουν παράγοντες του τουρισμού. Η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία ήρθε να ανατρέψει όλα τα δεδομένα και να πιέσει ασφυκτικά, όπως λένε, τα καθαρά έσοδα των επιχειρηματιών.

Πάντως οι τουριστικές περιοχές του Ηρακλείου έχουν κατακλυστεί από ξένους επισκέπτες ενώ οι Έλληνες ταξιδεύουν κυρίως επωφελούμενοι από τον Κοινωνικό Τουρισμό και άλλα προγράμματα και αν βρουν δωμάτιο τον Αύγουστου.

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ