ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Παράταση στις προθεσμίες υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες - Ψηφίστηκε η τροπολογία Κεαλογιάννη

0

Η τροπολογία συζητήθηκεστο πλαίσιο του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεωνκαι επεκτείνει τη προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων έως 31η Μαΐου 2022.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση, «με το άρθρο 90 του Ν. 4619/2022 παρατάθηκε έως και την 31η Μαΐου 2022 η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου δασικών χαρτών που αναρτήθηκαν εντός του έτους 2021. Στην ανωτέρω ρύθμιση δεν υπάγονται αντιρρήσεις που αφορούν στους δασικούς χάρτες των Διευθύνσεων Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης. Ως εκ τούτου για λόγους ισονομίας και ισότιμης αντιμετώπισης των πολιτών κρίνεται επιβεβλημένη η παράταση στην προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων και κατά των συγκεκριμένων χαρτών έως και την 31η Μαΐου 2022».

Αναλυτικά η τροπολογία η οποία αναμένεται να κατατεθεί αύριο έχει ως εξής:

«Ειδικώς για τους δασικούς χάρτες των Διευθύνσεων Δασών Κρήτης, η ανάρτηση των οποίων υλοποιήθηκε εντός του έτους 2021, η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 15 του ν. 3889/2010 (Α’ 182), για τους κατοίκους εσωτερικού παρατείνεται από τη λήξη της έως την 31η Μαΐου 2022».

Όπως τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης «η τροπολογία αποτελεί ακόμα ένα βήμα στη σταθερή  πορεία αντιμετώπισης του ζητήματος των δασικών χαρτών με δεδομένο ότι η εκ νέου χορήγηση της παράτασης κρίνεται επιτακτική καθώς με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η ισονομία και η ισότιμη αντιμετώπιση των πολιτών και ταυτόχρονα η ενοποίηση των καταληκτικών ημερομηνιών για όλο το νησί προκειμένου να συνεχιστούν οι στοχευμένες και νομοτεχνικά ορθές προσπάθειες επίλυσης του σημαντικού και σύνθετου αυτού ζητήματος με αταλάντευτη προσήλωση στην στόχευση να μην  αδικηθεί κανείς».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ