ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Επιδείνωση του καιρού ... για 24 ώρες στην Κρήτη

0

Το πρωινό της Πέμπτης επιφύλασσε βροχές για τα δυτικά της Κρήτης, ενώ ανατολικότερα και νοτιότερα τα φαινόμενα περιορίστηκαν σε ψιχάλες - Επιστροφή στις παραλίες το Σαββατοκύριακο!

"Ό,τι κάνει ... σήμερα", ο καιρός στην Κρήτη, καθώς σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, τη σημερινή ημέρα αναμένεται επιδείνωση του καιρού, χωρίς ωστόσο να ... επιστρέφουμε στο χειμώνα.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας, ήδη το πρωί καταγράφηκαν περίπου 6-8 χιλιοστά βροχής στο βόρειο τμήμα του Ομαλού, στα Κεραμειά και γενικότερα στις παρυφές της πόλης των Χανίων. Βροχές σημειώθηκαν και στο Ρέθυμνο, με τα Ανώγεια να καταγράφουν περίπου 1 χιλιοστό βροχής.

"Όσο πάμε ανατολικότερα, τα πράγματα θα είναι πιο ήπια. Ακόμη και η βροχή θα είναι ήπια, ενώ περιοχές όπως ο Άγιος Νικόλαος και η Σητεία, θα βιώσουν μόνο τη συννεφιά" - ανέφερε ο κ.Λέκκας. Όσο για το Ηράκλειο, βροχές αναμένονται στα βόρεια τμήματα του νομού Ηρακλείου, αλλά θα είναι ήπιας έντασης. Χαρακτηριστικά ο Μ.Λέκκας ανέφερε πως τα καιρικά φαινόμενα εξασθενούν όσο προχωράμε προς τα ανατολικά και τα νότια του νησιού.

Ωστόσο τα κυριότερα χαρακτηριστικά των καιρικών φαινομένων της ημέρας είναι το ανεμολογικό και η κυματική κατάσταση, που έχουν τη δική τους σημασία τόσο για τις ακτοπλοϊκές μεταφορές όσο και για τους επισκέπτες των παραλιών. Ως προς τους ανέμους, ο μετεωρολόγος Μ.Λέκκας ανέφερε ότι στα νότια φτάνουν τα 6-7 μποφόρ, ενώ αναμένεται θα δούμε και περαιτέρω ενίσχυση. Στα βόρεια η ένταση των ανέμων φτάνει τα 6-7 μποφόρ ενώ στα ανατολικά τα 4-5 και τοπικά ως και τα 6 μποφόρ. Η μεγαλύτερη ενίσχυση των ανέμων αναμένεται στο Ρέθυμνο και σε περιοχές των Χανίων.

Αναφορικά με τα δρομολόγια των πλοίων, οι  ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο κεντρικό Αιγαίου δε θα εξακολουθήσουν πέραν του απογεύματος σήμερα, κι ως εκ τούτου δεν αναμένεται να προκληθούν προβλήματα στα νυχτερινά δρομολόγια. Το ίδιο όμως δεν μπορεί να εκτιμηθεί και για τα μικρότερα πλοία που κάνουν δρομολόγια προς τα νησιά.

Ιδιαίτερη προσοχή ωστόσο χρειάζεται στις θάλασσες της Κρήτης, στους λουόμενους, σε όσους κάνουν σπορ στη θάλασσα αλλά και σε όσους έχουν ήδη εγκαταστήσει επαγγελματικό εξοπλισμό στις παραλίες.

Δροσιά και κρύο την Παρασκευή

Η αυριανή ημέρα μας επιφυλάσσει σχετικό κρύο από το πρωί, σύμφωνα με τον κ.Λέκκα, ωστόσο ο ίδιος εκτιμά ότι αυτό δε θα διαρκέσει πέραν της Παρασκευής. "Με βάση τα νεότερα δεδομένα, φαίνεται ότι την Παρασκευή θα ξεκινήσουμε με καλό καιρό και στην πορεία μπορεί να εκδηλωθούν περιορισμένες βροχές και δε θα δημιουργήσουν πρόβλημα" - ανέφερε στην ΕΡΤ Ηρακλείου.

Τα καλά νέα είναι ότι το Σαββατοκύριακο ο καιρός βελτιώνεται δίνοντας τη δυνατότητα στους ... τολμηρούς που έχουν ήδη ξεκινήσει τα μπάνια, να επιστρέψουν στις παραλίες!

cretalive.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ