ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Οι πληρότητες της Κρήτης στέλνουν τουρίστες σε μικρότερα νησιά

0

Ο μεγάλος γερμανικός τουρ οπερέιτορ FTI αυξάνει την προσφορά κλινών το καλοκαίρι κατά 20% σε μικρά ελληνικά νησιά γιατί όπως ανέφερε η εκπρόσωπός του η Κρήτη θα γεμίσει και δεν θα μπορεί να δεχθεί άλλους πελάτες.

Σύμφωνα με την διευθύντρια προϊόντος του FTI, κ. Halina Strzyzweska, ο τουρ οπερέιτορ προσθέτει κλίνες σε όλη τη χώρα, και ιδιαίτερα σε μικρότερα, λιγότερο γνωστά ελληνικά νησιά.

Για παράδειγμα, κατά την υψηλή σεζόν, τα ξενοδοχεία στην Κρήτη μπορεί να φτάσουν τα όρια πληρότητάς τους, και, ως εκ τούτου, ο τουρ οπερέιτορ αντισταθμίζει την τάση αυτή αυξάνοντας την προσφορά του, μεταξύ άλλων, στην Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο και τη Σκιάθο, όπως επισημαίνει η κ. Strzyzweska. Ο FTI προσφέρει περίπου 20% περισσότερες κλίνες στους μικρότερους ελληνικούς προορισμούς αυτή τη σεζόν.

ΥΠΑ: Κατά 38% εκτοξεύθηκε η επιβατική κίνηση το πρώτο τετράμηνο

Κατά 383% εκτοξεύθηκε η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια το πρώτο τετράμηνο του 2022 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021, σύμφωνα με τα προσωρινά στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), ενώ αυξημένες κατά 103% ήταν οι πτήσεις για το ίδιο διάστημα. Ωστόσο συγκρινόμενη με τους τέσσερις πρώτους μήνες του 201, η επιβατική κίνηση το 2022 ήταν μικρότερη κατά 22,5%.

Εκείνο που χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς είναι τα στοιχεία που αφορούν μεμονωμένα τον Απρίλιο. Η επιβατική κίνηση κατέγραψε ένα +555,2% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2021, ενώ υποχώρησε μόλις 4,1% εν συγκρίσει με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, υποδεικνύοντας ότι ίσως τον Μάιο, η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια να καταφέρει να υπερπηδήσει τα επίπεδα πριν την πανδημία.

Από τα προσωρινά στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την επιβατική κίνηση των αεροδρομίων το τετράμηνο Ιανουαρίου/Απριλίου του 2022 προκύπτουν τα ακόλουθα:

Ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών έφθασε τα 8,1 εκατομμύρια, παρουσιάζοντας άνοδο +383% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021 όπου είχαν διακινηθεί 1,7 εκατ. επιβάτες. Όσον αφορά τις πτήσεις στα αεροδρόμια της χώρας αυτές ανήλθαν στις 89.690, από τις οποίες 50.059 ήταν εσωτερικού και 39.631 εξωτερικού, παρουσιάζοντας άνοδο +103%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021 όπου είχαν πραγματοποιηθεί 44.185 πτήσεις.

 

patris.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ