ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Καιρός στην Κρήτη: Έρχεται νέος χιονιάς - Αναλυτικά η πρόγνωση

0

Ήπια και καλή προμηνύεται η εβδομάδα που ξεκίνησε από καιρικής άποψης, ωστόσο προς το τέλος της, τα μοντέλα δείχνουν επαναφορά του χιονιά, με την έντασή του να μην είναι ακόμη ξεκάθαρη για τους μετεωρολόγους, σύμφωνα με τα όσα μετέφερε σήμερα στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας.

Από την Τετάρτη, ωστόσο, το προγνωστικό μοντέλο θα σταθεροποιηθεί και θα έχουμε την πληροφορία για το πόσο έντονο θα είναι το χειμερινό σύστημα που θα μας επισκεφθεί.

Πιο αναλυτικά για την εβδομάδα που διανύουμε:

Ο καιρός σήμερα Δεύτερα έως και την Τετάρτη θα είναι ήπιος με ηλιοφάνεια. Τη Δευτέρα νεφικές μάζες “συγκεντρώνονται” δυτικά, νοτιοδυτικά και νότια με το ενδεχόμενο να δώσουν τοπικές ήπιες βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι στα νοτιοδυτικά θα έχουν ένταση 3 έως 4 μποφορ και στα δυτικά στα 4 με 5 μποφορ. Θα υπάρχει ένα σχετικό αίσθημα ζέστης, ωστόσο οι υψηλές μέγιστες δε θα ξεπερνούν τους 14 βαθμούς.

Την Τρίτη το καλό καιρικό σκηνικό συνεχίζεται με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια παράλια και ίσως βροχές . Από την Τετάρτη πιθανά θα πέσει χιονόνερο στις ορεινές ζώνες, όχι όμως με μεγάλη ένταση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και θα φθάσουν ίσως και έως τα 5 μποφορ, χωρίς να δημιουργήσουν πρόβλημα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα πέσουν ακόμη και στις παράκτιες ζώνες κάτω από τους 10 βαθμούς κελσίου, ίσως και 7 με 8 και οι μέγιστες στους 12.

Πέμπτη & Παρασκευή

Από την Πέμπτη έως και την Παρασκευή, ίσως να έχουμε βροχές στον νότο. Θα πνέουν νοτιάδες με ένταση έως 4 μπορορ στις ανατολικές περιοχές, έως 5 στα δυτικά και στα πελάγη πιθανόν η ένταση τους να φθάσει στα 6.

Παρά τους νοτιάδες, όπως επισημαίνει ο κ Λέκκας, οι θερμοκρασίες θα διατηρούν σε χαμηλά επίπεδα.

ekriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ