ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Αναβλήθηκε στο Εφετείο η δίκη για τον θάνατο της μικρής Μελίνας

0

Για τις 23 Σεπτεμβρίου 2022 αναβλήθηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση του θανάτου της μικρής Μελίνας Παρασκάκη μετά από επέμβαση ρουτίνας το 2015 στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Η δίκη αναβλήθηκε καθώς απουσίαζαν μάρτυρες λόγω ασθενείας.

Η δίκη είχε προσδιοριστεί να εκδικαστεί σήμερα στο Εφετείο μετά από έφεση που είχε ασκήσει ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Υπενθυμίζεται πως τον Μάρτιο του 2021 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου κήρυξε αθώα την κατηγορούμενη αναισθησιολόγο που παραπέμφθηκε στο εδώλιο για το θάνατο του αδικοχαμένου κοριτσιού. Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε πίκρα και οργή στους τραγικούς γονείς της 4χρονης που περίμεναν πέντε ολόκληρα χρόνια να δικαιωθούν για το θάνατο του παιδιού τους.

Καταλυτικό ρόλο στην τελική κρίση του  δικαστηρίου διαδραμάτισαν και οι θέσεις των τριών πραγματογνωμόνων τους οποίους είχε διορίσει, λίγο πριν την έκδοση απόφασης, προκειμένου να δώσουν απαντήσεις-διευκρινίσεις επί συγκεκριμένων ζητημάτων-ερωτημάτων της έδρας.

Ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή της αναισθησιολόγου, υποστηρίζοντας ότι οι λανθασμένες ενέργειες της κατηγορούμενης ήταν εκείνες που οδήγησαν το παιδί στο θάνατο.

cretalive.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ