ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Αγρότες: Επιστρέφεται ο ειδικός φόρος στο πετρέλαιο κίνησης - Από σήμερα ηλεκτρονικά οι φορολογικές βεβαιώσεις

0

Τέθηκε σε λειτουργία η ηλεκτρονική υπηρεσία έκδοσης βεβαίωσης Επαγγελματία Αγρότη για το φορολογικό έτος 2020 - Από την 1η Ιανουαρίου επιστρέφεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά το σχέδιο της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων και διαλειτουργικότητας που έθεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός. Με τη νέα δέσμη μέτρων για την ψηφιακή μετάβαση και του πρωτογενή τομέα, το υπουργείο στοχεύει αφενός στην καλύτερη και πληρέστερη εξυπηρέτηση των αγροτών (σημειώνεται ότι πολλοί αγρότες έχουν πρόσβαση και σε άλλα Μητρώα) και αφετέρου στη διευκόλυνση των υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ για τη διενέργεια διασταυρωτικών ελέγχων.

Σε αυτό το πλαίσιο τέθηκε σε λειτουργία η ηλεκτρονική υπηρεσία έκδοσης βεβαίωσης Επαγγελματία Αγρότη για το φορολογικό έτος 2020.

Με απόφαση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σ. Κεδίκογλου τέθηκε σε λειτουργία από τη 13η/01/2022, η δυνατότητα ψηφιακής εκτύπωσης της βεβαίωσης επαγγελματία αγρότη φορολογικού έτος 2020, με υπογραφή και σφραγίδα της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Αποκεντρωμένων Δομών και δεν απαιτεί επικύρωση.

Οι επαγγελματίες αγρότες που επιθυμούν να εκδώσουν τη σχετική βεβαίωση θα μπορούν να εξυπηρετούνται, μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή ή του κινητού τους τηλεφώνου.

Η είσοδός τους στην ψηφιακή εφαρμογή του Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ), πραγματοποιείται αποκλειστικά από τους ίδιους ή από εξουσιοδοτημένο από αυτούς άτομο, με τη χρήση των κωδικών εισαγωγής στην εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Η βεβαίωση εκτυπώνεται από την τελευταία σελίδα της εφαρμογής «Εκτύπωση Βεβαίωσης», επιλέγοντας την «Αναφορά Βεβαίωσης Εγγραφής ΜΑΑΕ (pdf)» για το έτος 2020.

Επίσης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΑΑΤ, στην ψηφιακή υπηρεσία του Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ), έχει αναπτυχθεί η δυνατότητα θέασης επιπλέον δεκατεσσάρων (14) Μητρώων στην «Καρτέλα Συντελεστή».

Οι παρεχόμενες δυνατότητες συμβάλλουν, ώστε να καταστεί εφικτός ο στόχος της επικοινωνίας, χωρίς την αυτοπρόσωπη παρουσία του ενδιαφερομένου, στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων μεταξύ φορέων του δημοσίου τομέα, των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Επιστρέφεται από την 1η Ιανουαρίου ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης

Την ίδια στιγμή, τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για τη στήριξη των αγροτών ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Στην ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε: «Από 1/1/2022 εφαρμόζεται η Επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης σε νέους αγρότες & αγρότες σχημάτων. Από 1/10/2021 μειώθηκε ΦΠΑ ζωοτροφών για ζωική παραγωγή στο 6%. #Με_σχέδιο η #Κυβέρνηση βάζει στο επίκεντρο τον αγροτικό κόσμο».

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ