ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Ασημένιο μετάλλιο για βρώσιμο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

0

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε σε διεθνή διαγωνισμό η ομάδα iGEM–CRETE του Πανεπιστημίου Κρήτης, για την παραγωγή βρώσιμου εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Μία σπουδαία διάκριση κατέκτησε η ομάδα iGEM–CRETE του Πανεπιστημίου Κρήτης στο project για την παραγωγή ενός βρώσιμου φαρμακευτικού σκευάσματος για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, κερδίζοντας το ασημένιο μετάλλιο σε ένα διεθνή διαγωνισμό για την πρωτοποριακή τους ιδέα. Μιλώντας στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» μέλη της ομάδας, η οποία αποτελείται από καθηγητές, αλλά και φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, έκαναν λόγο για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η μελέτη, καθώς και τον σκληρό ανταγωνισμό που αντιμετώπισαν, αφού κατάφεραν να ξεπεράσουν ακόμα και ομάδες από το Χάρβαρντ.

Τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η ομάδα iGEM–CRETE του Πανεπιστημίου Κρήτης, για το βρώσιμο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Πρόκειται για ένα project που έχει ως στόχο την παραγωγή ενός φαρμακευτικού σκευάσματος ενάντια στον κορωνοϊού, χρησιμοποιώντας τεχνικές της συνθετικής βιολογίας.

Σύμφωνα με μέλη της ομάδας, τα βρώσιμα εμβόλια δεν είναι κάτι καινούργιο για την αγορά. Ωστόσο, η κατάσταση στην οποία βρέθηκαν χώρες ανά τον κόσμο με ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά σε διαθεσιμότητα εμβολίων, τους οδήγησε στην απόφαση να ασχοληθούν με την πανδημία του κορωνοϊού, θέτοντας γερές βάσεις για την υλοποίηση της συγκεκριμένης έρευνας.

Πρόκειται για μία πρωτοποριακή ιδέα, αφού η δημιουργία τέτοιων σκευασμάτων δεν έχει δοκιμαστεί ξανά. Αυτή τη στιγμή, η έρευνα βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, καθώς οι ιθύνοντες είναι έτοιμοι να δοκιμάσουν το εμβόλιο, το οποίο μάλιστα καλύπτει μεταλλάξεις όπως η βρετανική και εκείνη της Νοτίου Αφρικής.

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ