ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Εικόνες τρόμου από τις ιρλανδικές διαβάσεις της Κρήτης – Ποιες λύσεις προωθούνται

0

Σοκ προκαλούν οι εικόνες διερχόμενων αυτοκινήτων στην εξαιρετικά επικίνδυνη διάβαση του Κατσαμπά, όπου τα νερά της βροχής σχηματίζουν ποτάμι.

Εικόνες που κόβουν την ανάσα από ιρλανδικές διαβάσεις στην Κρήτη, όπως η επικίνδυνη διάβαση του Κατσαμπά, στην οποία τα νερά της βροχής σχηματίζουν ποτάμι και οι διερχόμενοι οδηγοί αποφασίζουν να τη διασχίσουν κανονικά, παρουσιάστηκαν με τη συνδρομή των μελών του Συλλόγου Προστασίας Ανθρώπινης Ζωής – Ανθρώπινη Ασπίδα, στην ΚΡΗΤΗ TV και στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής».

Μια από τις λύσεις που προτείνεται για τις εν λόγω διαβάσεις είναι το κλείσιμό τους κατά την χειμερινή περίοδο για άπαντες. Αξίζει να σημειωθεί η συμβολική κίνηση για την προστασία των οδηγών από τον εθελοντικό Σύλλογο στο φονικό πέρασμα στον Γεροπόταμο, όπου ξεκληρίστηκαν δύο οικογένειες, τον Φεβρουάριο του 2019. Στο σημείο τοποθετήθηκε μεταλλική ράβδος, μέσω της οποίας οι διερχόμενοι οδηγοί μπορούν να διακρίνουν και τις βραδινές ώρες το ύψος του νερού, ειδικά τις βροχερές ημέρες, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια δυστυχήματα.

Μάλιστα, τα μέλη της «Ανθρώπινης Ασπίδας» τόνισαν πως αυτή η παρέμβαση, θα μπορούσε να υιοθετηθεί και να υλοποιηθεί παντού, ώστε να «φρενάρουμε» , όπως τόνισαν, τραγωδίες όπως αυτή που πάγωσε όλη την Ελλάδα το 2019 στη Μεσσαρά. «Πρόκειται για μια απλή κατασκευή, η οποία υλοποιήθηκε με τη βοήθεια Ηρακλειωτών. Η τοποθέτησή της στο επίμαχο σημείο θα έχει συμβολικό χαρακτήρα», υπογραμμίζει στην «Ώρα Αιχμής» ο πρόεδρος του Συλλόγου, Φραγκίσκος Δασκαλάκης.

Μάλιστα, για το θέμα τοποθετήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Νίκος Συριγωνάκης, ο οποίος ανέπτυξε τις παρεμβάσεις που δρομολογούνται, εκτος από την υφιστάμενη σήμανση στις διαβάσεις. Όπως σημείωσε, η Περιφέρεια Κρήτης εξετάζει το θέμα των ράβδων της «Ανθρώπινης Ασπίδας», οι οποίες δίνουν πληροφορίες στους οδηγούς για το ύψος του νερού και πρόσθεσε ότι οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να λαμβάνουν μέτρα στις ιρλανδικές διαβάσεις, οι οποίες θα πρέπει να κλείνουν σε περιόδους κακοκαιρίας.

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ