ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κακοποίηση 19χρονου: Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις στην υπόθεση

0

Φρίκη προκαλεί το περιεχόμενο εγγράφων που έφερε στο φως της δημοσιότητας η ηλεκτρονική εφημερίδα Documento, για την υπόθεση του 19χρονου με νοητική υστέρηση από περιοχή του δήμου Πλατανιά στα Χανιά, ο οποίος φέρεται να κακοποιούνταν σεξουαλικά μέχρι πρόσφατα.

Οι νέες αποκαλύψεις, έρχονται λίγες ημέρες μετά τη δημόσια τοποθέτηση των συνηγόρων των δύο ιερέων που φέρονται να εμπλέκονται και οι οποίοι έκαναν λόγο για «ενορχηστρωμένη βιομηχανία λάσπης».

Έγραφες καταθέσεις εργαζομένων της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Πλατανιά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων τον περασμένο Ιούλιο και τον περασμένο Αύγουστο, «καίνε» άνθρωπο του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του 19χρονου ο οποίος σύμφωνα με την εν λόγο αναφορά έλεγε στο νεαρό ότι «ο μόνος τρόπος να αθωωθεί ο πατέρας του είναι την επόμενη φορά να δηλώσει στις αρχές ότι τον κατηγόρησε άδικα». Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας του 19χρονου έχει ήδη προφυλακιστεί για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του ΑμεΑ παιδιού του. Όσο ξετυλίγεται το νήμα της υπόθεσης όμως, νέα πρόσωπα φέρονται ως εμπλεκόμενα, ενώ όσα διαρρέουν προκαλούν φρίκη και αποτροπιασμό.

Σε άλλη έγγραφη αναφορά στον εισαγγελέα πρωτοδικών Χανίων με ημερομηνία 9 Αυγούστου, δύο εργαζόμενες της ίδιας υπηρεσίας του δήμου Πλατανιά καταθέτουν όσα τους εκμυστηρεύτηκε ο 19χρονος. Μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για σεξουαλική κακοποίηση από τέσσερα διαφορετικά άτομα. Ένα από αυτά φέρεται να επιβίβαζε τον νεαρό σε ΙΧ από το χωριό του στο δήμο Πλατανιά, να τον μετέφερε σε σπίτι στον Ταυρωνίτη όπου τα τέσσερα άτομα εναλλασσόμενα τον κακοποιούσαν σεξουαλικά. Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με όσα κατέθεσαν στον εισαγγελέα τα δυο στελέχη του δήμου Πλατανιά, τον απειλούσαν προκειμένου να κρατήσει το στόμα του κλειστό λέγοντας του ότι  «θα τον σταυρώσουν σαν το Χριστό και θα τον κάψουν ζωντανό σαν τον Ιούδα».

«Φως» στη σκοτεινιά της ζωής του 19χρονου, αποτελεί η αναφορά πως την περίοδο εκείνη, αρχές του περασμένου Αυγούστου οπότε και δόθηκε η εν λόγο κατάθεση στον Εισαγγελέα, ο νεαρός βρισκόταν, «σε ένα προστατευμένο και υποστηρικτικό περιβάλλον και οι θετικές αλλαγές τόσο στην εικόνα του όσο και στην ψυχολογική του διάθεση είναι εμφανέστατες. Σιτίζεται σωστά, φροντίζει την ατομική του υγιεινή, και το σημαντικότερο όλων, νοιώθει ασφαλής και δυνατός για να αποκαλύψει όσα υπέμενε μέχρι πρότινος».

Υπενθυμίζεται ότι οι δικηγόροι δύο ιερέων που φέρονται ως εμπλεκόμενοι σε σεξουαλική κακοποίηση του 19χρονου, κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Γιώργος Φρατζεσκάκης, σε ανακοίνωση τους πριν από λίγες ημέρες τόνισαν μεταξύ άλλων ότι «η σχετική έρευνα ξεκίνησε μετά από αίτηση των δύο ιερέων προς τις Δικαστικές και Εισαγγελικές αρχές των Χανίων, με την οποία ζητούν την ταχεία διερεύνηση της υπόθεσης, δεύτερον, ότι η έρευνα είναι στο στάδιο της προκαταρτικής εξέτασης και τρίτον ότι για όσα συκοφαντικά και κακόβουλα διαδίδονται έχουν κατατεθεί μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου».

Ο 19χρονος μιλάει για την κακοποίησή του

Ο ίδιος ο 19χρονος μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή και η μαρτυρία του είναι συγκλονιστική. Όπως αναφέρει ο ίδιος ένα παρατημένο αυτοκίνητο, ήταν η κρυψώνα του… Κάποιες άλλες φορές, κοιμόταν πάνω στις ελιές… άλλες φορές, αναζητούσε μια γωνιά στις αυλές των συγχωριανών του για καταφύγιο.

Παράλληλα στην εκπομπή του Mega, Live news, τα εφιαλτικά χρόνια που ζούσε στο πλευρό του πατέρα του, περιγράφει κάτοικος του χωριού, που προσπάθησε, μαζί με άλλους συγχωριανούς, να γλιτώσουν τον 19χρονο από το μαρτύριό του.

Τι είπε ο 19χρονος

Δημοσιογράφος: Και ποιοι άλλοι σε έχουνε πειράξει;

19χρονος: «Πάρα πολλοί, πολλοί από τον… Είναι μπόλικοι».

Δημοσιογράφος: Από τι ηλικία ξεκίνησε όλο αυτό το δράμα;

19χρονος: «Πάρα πολύ μικρός, έχει ξεκινήσει αυτό…».

Δημοσιογράφος: Δηλαδή η μαμά σου τόσες μέρες δεν σε έχει πάρει τηλέφωνο να ακούσει, να δει κάτι, να… να…

19χρονος: «Όχι. Έχουμε χαθεί με τη μάνα μου».

Δημοσιογράφος: Ο μπαμπάς σου σε πήγαινε σ’ αυτά τα μέρη; Πώς πήγαινες;

19χρονος: «Μόνος μου».

Δημοσιογράφος: Σε πήγαιναν;

19χρονος: «Ναι».

Δημοσιογράφος: Και πού σε έβρισκαν;

19χρονος: «Στους δρόμους. Αφού ήμουν συνέχεια στους δρόμους…».

Κοινό μυστικό

Η κακοποίηση σε βάρος του 19χρονου από τον πατέρα του, ήταν κοινό μυστικό για τους κατοίκους της περιοχής.

Σε κανέναν όμως, δεν πήγαινε το μυαλό, ότι αυτό το παιδί, θα μπορούσε να είχε πέσει θύμα βιασμού, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, από τον 67χρονο φίλο του πατέρα του.

Δημοσιογράφος: Εσύ μια βδομάδα πριν τους συλλάβουν, ποιος σε είχε βιάσει;

19χρονος: «Ο …»

Δημοσιογράφος: Στο σπίτι που έχει τη σκάλα πίσω από το σπίτι του…

19χρονος: «Στο υπόγειο».

Δημοσιογράφος: Στο υπόγειο. Σε πήγαινε από εκείνη τη σκάλα;

19χρονος: «Ναι εκεί μου το ‘κανε».

Δημοσιογράφος: Από την πίσω πλευρά που είναι στοά και δε βλέπει κανένας…

19χρονος: «Ναι, εκεί. Εκεί μου το ‘κανε».

 

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ