ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Η σπάνια παράσταση του ηλιοβασιλέματος στον Μπάλο

0

Θα μπορούσαμε και αυτή τη φορά να γράψουμε για τις ελλείψεις και τις παραλείψεις στον Μπάλο. Θα μπορούσαμε να γράψουμε για τις άθλιες και βρώμικες ομπρέλες με τις τσιμεντένιες βάσεις, την ύπαρξη γουρούνας η οποία οργώνει την παραλία, θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά, όμως δε θα το κάνουμε.

Θα εστιάσουμε σε μια συγκεκριμένη στιγμή που αποτυπώνει τη μαγεία του τοπίου που εξηγεί γιατί τόσοι άνθρωποι ταξιδεύουν από κάθε γωνιά του πλανήτη για να βρεθούν εδώ.

Καθώς ο ήλιος έδυε στον Μπάλο, οι άνθρωποι φεύγοντας πια από την παραλία σταμάτησαν σε ένα σημείο στο οποίο καταγράφεται η μοναδικη ομορφιά του τοπίου. Κάθονταν εκεί μαζί με τους αγαπημένους τους και άλλους συνταξιδιώτες, και έβλεπαν τον ήλιο που κάθε δευτερόλεπτο που περνούσε κατέβαινε όλο και πιο χαμηλά λες και για να σβήσει μέσα στη θάλασσα. Οι άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί εκεί μιλούσαν χαμηλόφωνα λες και βρίσκονταν μέσα σε κάποιο ναό και όφειλαν να φερθούν σεβάσμια.

Όταν ο ήλιος πια έδυσε οι ταξιδιώτες από τις τόσες χώρες του πλανήτη άρχισαν να χειροκροτούν, σα να είχαν μόλις δει μια όμορφη παράσταση που ολοκληρώθηκε και αυτοί όφειλαν με αυτό τον τρόπο να ευχαριστησουν τους συντελεστές της.

Όσοι βρέθηκαν εκεί παρά του ότι δεν γνωριζονταν μεταξύ τους, ενώθηκαν μέσω της ομορφιάς που είδαν μαζί. Αισθάνθηκαν ότι άνηκαν σε μια κοινότητα ανθρωπων που μοιράστηκαν κάτι μοναδικό και σπουδαίο. Καθώς έφευγαν πια, κοιτούσαν ο ένας τον άλλο και χαμογελούσαν και το χαμόγελο αυτό σηματοδοτούσε μια οικειότητα που η κοινή εμπειρία είχε δημιουργήσει.

Αυτό το σπάνιο συμβαινει κάθε μέρα στον Μπάλο, με τους χιλιάδες ανθρώπους που τον επισκέπτονται και αποτυπώνει το πόσο μοναδικό είναι το μέρος. Επειδή το σπάνιο σε αυτο το μέρος είναι καθημερινό.

Ο Μπάλος δημιουργεί μια βαθιά σύνδεση με τον επισκέπτη του που είναι μοναδική.

Ο μεγαλύτερος πλούτος που παράγει ο Μπάλος ειναι οι οι εμπειρίες που δημιουργεί που με αυτές επιστρέφουν στον τόπο τους επισκέπτες. Εμπειρίες που αποτυπώνονται σε ιστορίες όπως αυτή που σας περιγράψαμε σε αυτό το κείμενο.

Γι’ αυτό και πρέπει με o Μπάλος κάθε τρόπο να διαφυλαχθεί. Γιατί ο πλουτος που παράγει δεν περιοριζεται στα έσοδα που έχει ένας δήμος από τη διαχείριση των φθαρμένων ομπρελών που έχει τοποθετήσει και το εισιτήριο στην είσοδο.

agonaskritis.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ