ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Ανοίγει» η διαδοχή του Αρχιεπισκόπου Κρήτης – Ρεθύμνου και Αρκαλοχωρίου οι επικρατέστεροι

0

Ήδη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος φέρεται να έχει ζητήσει, σιωπηλά ασφαλώς, την άμεση παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Ειρηναίου για να διευκολυνθεί η διαδικασία διαδοχής στην Εκκλησία της Κρήτης.

Οι συζητήσεις για την διαδικασία της διαδοχής έχουν αρχίσει εντός των εκκλησιαστικών κύκλων, με το όνομα του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιου να βρίσκεται πολύ υψηλά στη λίστα, κάτι άλλωστε που δεν είναι άγνωστο εδώ και καιρό και στους απλούς πιστούς.

Ένα ακόμα όνομα που ακούγεται ηχηρά, είναι αυτό του Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου Ανδρέα, καθώς και οι δύο Μητροπολίτες βρίσκονται μεταξύ εκείνων που διατηρούν χαμηλό προφίλ και υψηλότατο επίπεδο μόρφωσης.

Ούτως ή άλλως πάντως οι νυν Μητροπολίτες, όπως παραδοσιακά συμβαίνει, έχουν ισχυρό πρόκριμα, όταν εκκινεί επίσημα η διαδικασία της διαδοχής.

Παρ’ όλα αυτά, επειδή η θέση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης θεωρείται εξόχως σημαντική, φαίνεται πως Κρητικοί επιχειρηματίες και υψηλά ιστάμενα πρόσωπα που έλκουν την καταγωγή τους από την Κρήτη, θέλουν να έχουν ρόλο στην τελική επιλογή του προσώπου.

Με δεδομένο βέβαια το γεγονός πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός έλκει επίσης την καταγωγή του από την Κρήτη, σε συνδυασμό με το ότι η δυτική Κρήτη εμφανίζεται παραδοσιακά περισσότερο διεκδικητική στο θέμα του Αρχιεπισκόπου σε σχέση με την Ανατολική, είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν νέοι συσχετισμοί, αλλά και να αναδειχθούν πρόσωπα τα οποία ενδεχομένως και να βρίσκονται προσωρινά, εκτός κάδρου.

ekklisiaonline.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ