ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Στο μικροσκόπιο της ΔΟΑ λογιστικό γραφείο για αγροτικές ενισχύσεις με πλαστά δικαιολογητικά

0

Στο μικροσκόπιο της οικονομικής αστυνομίας (ΔΟΑ) έχουν μπει υποθέσεις λογιστικού γραφείου στην Μεσαρά. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι αστυνομικοί εστιάζουν την έρευνά τους σε φακέλους του λογιστικού γραφείου, τους οποίους κατέθετε με σκοπό τις αγροτικές ενισύσεις.

Μία καταγγελία προς την ΔΟΥ Ηρακλείου, ενεργοποίησε τους ελεγκτές της υπηρεσίας, οι οποίοι αποφάσισαν να ενημερώσουν την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας. Το γραφείο που προωθεί λογιστικές εφαρμογές και προγράμματα νέων αγροτών, σύμφωνα με τις ίδιες πηγες, φέρεται να κατέθετε φακέλους με ψευδή στοιχεία, στο πλαίσιο αξιοποίησης προγραμμάτων εργασίας ελαιουργικών φορέων (ΟΕΦ) για τον εκσυγχρονισμό των καλλιεργιών της περιοχής. Επιπλέον, κατέθετε πλαστά έγγραφα εκ μέρους αλλοδαπών εργατών, με σκοπό την εξασφάλιση άδειας παραμονής ή πράσινης κάρτας και κατ' επέκαταση της συμμετοχής τους σε μικρά συναιτεριστικά σχήματα για την απορρόφηση των ενισχύσεων από τα προγράμματα.

Υπενθυμίζεται πως για να ενταχθεί κάποιος στο ψηφιακό Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) πρέπει να ασκεί αγροτική δραστηριότητα ή να κατέχει αγροτική εκμετάλλευση. Ο έλεγχος των μελών γίνεται βάσει εγγράφων, όπως αστυνομική ταυτότητα, φορολογική δήλωση, ασφαλιστική ενημερότητα, Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) κ.α. που αποδεικνύουν τα στοιχεία (προσωπικά, φορολογικά, ασφαλιστικά κ.α.) του εγγραφόμενου.

Ο νόμιμος εκπρόσωπος του λογιστικού γραφείου αναζητείται ακόμα από την αστυνομία, εντός του πλαισίου της αυτόφωρης διαδικασίας.

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ