ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Συνάντηση Πρύτανη Πανεπιστημίου Κρήτης με τον Πρόεδρο της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής κ. Ιάκωβο Μπούτζουκα

0

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και ενίσχυσης του διεθνούς προφίλ του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Πρύτανης του Ιδρύματος, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, κ. Ιάκωβο Μπούτζουκα στα γραφείο της Πρυτανείας στο Ρέθυμνο,  σήμερα, Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021.

 Στη συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν επίσης από πλευράς της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, ο κ. Ιωάννης Μαράκης, η κ. Ελένη Μπρεδάκη - Μαρινέλλη και ο κ. Ιπποκράτης Μπελαδάκης, καθώς και η Γενική Διευθύντρια Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Ευδοξία Καψαλάκη.

Κατά την διάρκεια της συνάντησή τους είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν  απόψεις για την δραστηριότητα της Παγκρητικής Ένωσης στην Αμερική και στην Ελλάδα. Ο Πρόεδρος κ. Ιάκωβος Μπούτζουκας εκδήλωσε τον θαυμασμό του για το Πανεπιστήμιο Κρήτης και εξέφρασε την επιθυμία του για σύσφιξη των σχέσεων  Πανεπιστημίου και Ένωσης

μέσω των Θερινών Σχολείων του Πανεπιστημίου Κρήτης,  ώστε η νέα γενιά των Ομογενών να γνωρίσει τον πολιτισμό, την ιστορία και την Ελληνική γλώσσα. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Ένωση και ανέφερε ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα συνεχίσει τη στενή του συνεργασία με την Παγκρητική Ένωση Αμερικής. 

Προγραμματίστηκε μάλιστα και νέα συνάντηση στα τέλη του Αυγούστου με την συμμετοχή του αρμόδιου Αντιπρύτανη για τις διεθνείς σχέσεις.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ