ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Που απαγορεύεται η παραμονή εκδρομέων

0

Απόφαση προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δασικά οικοσυστήματα υψηλής προστασίας που βρίσκονται σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, της ΠΕ Ηρακλείου, ελήφθη από την περιφέρεια Κρήτης, για την αντιπυρική περίοδο 2021, σε ημέρες και ώρες που θεωρούνται επικίνδυνες.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Νίκος Συριγωνάκης, θέτει σε ισχύ την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων καθ 'όλη τη διάρκεια του 24ωρου που ο «Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι κατηγορίας κινδύνου 4, πολύ υψηλός και άνω.

Συγκεκριμένα, η απαγόρευση αφορά τις ευπαθείς περιοχές του Ηρακλείου: «Σύμης, Δήμου Βιάννου, Ρούβα-Ζαρού, Δήμου Γόρτυνας και Δήμου Φαιστού, Κέρης, Δήμου Μαλεβιζίου, Φουρνί, Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων και Γιούχτα, Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων».

Από την απαγόρευση εξαιρούνται τα οχήματα και το προσωπικό των κρατικών υπηρεσιών και των ΟΤΑ που εποπτεύουν την απαγόρευση κυκλοφορίας ή ασχολούνται με τη συντήρηση- καθαρισμό ή λοιπές εργασίες των παραπάνω αναφερόμενων περιοχών, καθώς και τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων που αποδεδειγμένα και μετά από σχετική συνεννόηση με την πυροσβεστική υπηρεσία, εκτελούν χρέη επιτήρησης δασικών οικοσυστημάτων κατά την αντιπυρική περίοδο.

Παράλληλα, κινητοποιούνται και οι δήμοι για την εφαρμογή του μέτρου και την ενημέρωση των πολιτών, ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία, συμμετέχει στο μέτρο με τα πυροσβεστικά κλιμάκια, καθώς και τα μέλη των μικτών περιπόλων και η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου αναλαμβάνει την εφαρμογή του, για όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2021, δηλαδή έως και 31 Οκτωβρίου 2021 ή και περαιτέρω εφόσον παραταθεί η διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου με απόφαση των αρμοδίων οργάνων.

Στο μεταξύ, οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στο νησί έχουν δημιουργήσει προβλήματα στην αγροτική παραγωγή-αμπελουργία με καταστροφές που έχουν αναφερθεί και καταγραφεί, με αποτέλεσμα ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, να ενημερώσει για το πρόβλημα τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο. Παράλληλα, ζήτησε από τον κ. Λυκουρέντζο, να επισκεφθεί άμεσα το νησί και να διαπιστώσει από κοντά την έκταση του προβλήματος στις αμπελουργικές περιοχές.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ