ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Μεταφορικό Ισοδύναμο: Όλοι οι νησιώτες πληρώνουν μισό εισιτήριο, εκτός από τους κρητικούς!

0

Εκτός μεταφορικού ισοδύναμου παραμένει η Κρήτη με τους πολίτες του νησιού να πληρώνουν αδρά για μετακινήσεις, προϊόντα και καύσιμα την ώρα που ζουν σε μια αμιγώς νησιωτική περιοχή! Εκτός κι αν η Κρήτη δε θεωρείται νησιωτική περιοχή!

Για την ιστορία, να θυμίσουμε ότι το ποσό στο οποίο καθορίστηκε το μεταφορικό ισοδύναμο για τη φετινή χρονιά, το οποίο θα καταβληθεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ανέρχεται στα 80 εκατομμύρια ευρώ και από αυτά τα χρήματα η Κρήτη δεν παίρνει ούτε ένα ευρώ!

Τα 80 εκατ. ευρώ θα κατανεμηθούν για την εφαρμογή του μέτρου σε επιβάτες, εμπορεύματα και καύσιμα.

Να υπενθυμίσουμε πως το μεταφορικό ισοδύναμο έρχεται να καλύψει τη διαφορά στο κόστος των εισιτηρίων επιβατών που ταξιδεύουν με πλοία και των ναύλων εμπορευμάτων σε σχέση με το ποσό που θα πλήρωναν εάν ταξίδευαν με χερσαία μέσα μεταφοράς, καλύπτοντας στην ίδια απόσταση.

Αρχικά η χρηματοδότηση προέβλεπε μόνον την οικονομική θέση, όμως στη συνέχεια επεκτάθηκε σε όλα τα εισιτήρια, είτε ακτοπλοϊκά είτε αεροπορικά.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου, κ. Παναγιώτης Εγγλέζος, μιλώντας στο “Ράδιο Κρήτη” και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, περιέγραψε το πώς ταξιδεύει ένας νησιώτης που δεν είναι Κρητικός και τι οφέλη έχει...

Αφού κλείσει λοιπόν το εισιτήριό του, δίνει μαζί όπως είπε και τους κωδικούς του μεταφορικού ισοδύναμου που του αντιστοιχούν, δηλώνει παράλληλα τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού και στη συνέχεια αφού πληρώσει τα εισιτήριά του, παίρνει πίσω περίπου το 40% των χρημάτων που εδωσε!

Για παράδειγμα εάν πλήρωσε για μία τετραμελή οικογένεια το ποσό των 700 ευρώ, παίρνει πίσω για το κόστος μεταφοράς σχεδόν τα μισά χρήματα!

Επίσης, το μεταφορικό ισοδύναμο ισχύει για επιχειρήσεις υπάρχει έκπτωση στα μικρά νησιά, αλλά και επιδότηση των καυσίμων, οι νησιώτες – που δεν είναι όμως Κρητικοί - έχουν τη δυνατότητα μειωμένου κόστους και στα καύσιμα! Παντού εκτός από την Κρήτη!

ekriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ