ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Μια ευκαιρία για το λάδι ο 7ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός

0

Φέτος ήταν μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά για το ελαιόλαδο ,όπως και για άλλα τρόφιμα. Η πανδημία δεν επέτρεψε και δεν επιτρέπει ακόμα την προώθηση του ελαιολάδου μεσω των εκθέσεων μιας και οι περισσότερες έχουν ακυρωθεί ή έχουν μετατραπεί σε ψηφιακές, οπότε η προβολή μεσα απο τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς που μπορεί να αποσπάσει μια ετικέτα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα.

Μια τέτοια μεγάλη ευκαιρία είναι ο 7ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης στο Ρέθυμνο από τις 25-27 Ιουνίου!

Όπως είπε η συντονίστρια του διαγωνισμού , γευσιγνώστρια κα Ελευθερία Γερμανάκη, panel supervisor του Εργαστηρίου Οργανοληπτικής Αξιολόγησης Ελαιολάδου Α. Σ. Ρεθύμνου η συμμετοχή των ποιοτικών τυποποιημένων Κρητικών ελαιολάδων στο διαγωνισμό δίνει μεγάλες ευκαιρίες για τους διαγωνιζόμενους που ήδη από τα προηγούμενα χρόνια έχουν καταφέρει να κατακτήσουν σπουδαίες διακρίσεις εντός κι εκτός Κρήτης!

Ο διαγωνισμός όπως είπε η κ.Γερμανάκη έχει ευεργετικά αποτελέσματα όπως:

    την ανάδειξη των ιδιαίτερων οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του ποιοτικού και επώνυμου Κρητικού ελαιολάδου.
    τη βελτίωση της τεχνογνωσίας γύρω από το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και την ποιοτική του αναβάθμιση.
    την ενδυνάμωση της εικόνας του Κρητικού ελαιόλαδου και την προβολή του εντός και εκτός της χώρας μας.

Η δεκαμελής κριτική επιτροπή απαρτίζεται από Έλληνες εκπαιδευμένους δοκιμαστές και από τους τέσσερεις νομούς της Κρήτης, οι οποίοι συμμετέχουν σε διαπιστευμένη οργανοληπτική ομάδα, έχουν εμπειρία στην εφαρμογή της οργανοληπτικής μεθόδου και έχουν συμμετάσχει ως κριτές σε ελληνικούς η/και διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου. Ο διαγωνισμός καθώς και όλα τα ελαιόλαδα που θα βραβευτούν, θα προβληθούν σε αναγνωρισμένα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ.

patris.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ