ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κεραυνοί σκότωσαν 30 πρόβατα στην Ασή Γωνιά – Σοκαρισμένοι οι κτηνοτρόφοι

0

Μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα βρέθηκαν χθες το απόγευμα δύο αδέλφια στην Ασή Γωνιά, όταν πήγαν στο ποιμνιοστάσιο τους για να ταΐσουν τα ζώα τους.

Έκπληκτοι αντίκρισαν 30 συνολικά πρόβατα να είναι σκοτωμένα κάτω από ένα δένδρο, τα οποία -όπως αποφάνθηκαν οι ειδικοί- κεραυνοβολήθηκαν, εξαιτίας των δεκάδων κεραυνών που έπεσαν στην περιοχή το τελευταίο 48ωρο.

Σήμερα το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ βρέθηκε στην Ασή Γωνιά ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της αποζημίωσης, ενώ όπως λέει σοκαρισμένος στην ΚΡΗΤΗ TV ο ένας εκ των δύο αδελφών, από καθαρά θέμα τύχης δεν συνέβησαν τα χειρότερα, καθώς ένα 24ωρο νωρίτερα στο σημείο είχαν βρεθεί τα παιδιά τους, τα οποία βοηθούσαν τους δύο κτηνοτρόφους να ταίσουν τα ζώα τους.

Άνοιξαν για λίγο οι ουρανοί στην «καρδιά» του Ιουνίου και το κακό δεν άργησε να συμβεί. Οι δεκάδες κεραυνοί που έπεσαν στην Ασή Γωνιά από την Κυριακή έως και το απόγευμα της Δευτέρας, αν και ήταν ένα πρωτοφανές θέαμα, είχαν ως αποτέλεσμα να κεραυνοβολήσουν δεκάδες ζώα, τα οποία βρέθηκαν νεκρά σε ποιμνιοστάσιο.

Δύο αδέλφια, ο Γιώργος και ο Σταύρος Πλυμμάκης, όταν έφτασαν στο ποιμνιοστάσιο τους λίγο έξω από το χωριό και αντίκρυσαν νεκρά τα ζώα τους κάτω από ένα δένδρο, θορυβήθηκαν καθώς το μυαλό τους στο μόνο που δεν πήγε ήταν στα φυσικά φαινόμενα που έπλητταν την Ασή Γωνιά.

Άμεσα οι δύο κτηνοτρόφοι επικοινώνησαν με τον ΕΛΓΑ στο Ηράκλειο, κλιμάκιο του οποίου έσπευσε το πρωί στην περιοχή προκειμένου να γίνει αυτοψία και καταγραφή των νεκρών ζώων, ώστε να ξεκινήσει άμεσα και η διαδικασία της αποζημίωσης των πληγέντων παραγωγών.

Όπως εξηγεί στον φακό της ΚΡΗΤΗ TV ο Σταύρος Πλυμμάκης από την Κυριακή έως και το απόγευμα της Δευτέρας τα αστραπόβροντα και ειδικότερα οι κεραυνοί έπεφταν ασταμάτητα στο χωριό, κάνοντας κυριολεκτικά την νύχτα μέρα. Ο ίδιος ωστόσο, δηλώνει τυχερός μέσα στην ατυχία του, διότι όπως λέει το πρωί της Κυριακής τα παιδιά του μαζί με τα παιδιά του αδελφού του βρέθηκαν στο ποιμνιοστάσιο για να ταϊσουν τα ζώα.

Τα 30 συνολικά πρόβατα που κεραυνοβολήθηκαν καταλόκαιρο αποτελούν πλήγμα για το εισόδημα των δύο κτηνοτρόφων, το οποίο ούτως ή άλλως έχει συρρικνωθεί τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας.

Πάντως, τα τελευταία χρόνια τα καιρικά φαινόμενα που «χτυπούν» ανελέητα την Ασή Γωνιά είναι ιδιαίτερα έντονα την άνοιξη, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, σε σχέση με τον χειμώνα.

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ