ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Σε απεργιακό "πυρετό" και η Κρήτη

0

«Νεκρώνει» σήμερα δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ αντιδρώντας στην ψήφιση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη για τα εργασιακά.

Στο Ηράκλειο, θα γίνουν δύο συγκεντρώσεις, στις 10 το πρωί από το ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας και στις 11 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Στο Ρέθυμνο, σωματεία και εργαζόμενοι βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα με το βλέμμα στραμμένο στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 10 Ιουνίου, απευθύνοντας κάλεσμα για δύο συγκεντρώσεις: στο Εργατικό Κέντρο στις 11.00 το πρωί και στο Δημαρχείο Ρεθύμνου στις 10.00 πμ.

Στα Χανιά η συγκέντρωση στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας θα πραγματοποιηθεί στις 10.00 το πρωί στην πλατεία δημοτικής αγοράς.

Οι συγκεντρώσεις στο Λασίθι

Άγιος Νικόλαος 10.30 π.μ. Εργατικό Κέντρο

Ιεράπετρα 12.00 Δημαρχείο

Σητεία 12.00 Κεντρική Πλατεία

Σημειώνεται πως με την ψήφο της Νέας Δημοκρατίας υπερψηφίστηκε επί της αρχής το εργασιακό νομοσχέδιο. Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε, με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ, και το ΜεΡΑ25 να λένε «όχι». Να σημειωθεί ότι η Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια. Πλέον, το νομοσχέδιο βρίσκεται στη συζήτηση επί των άρθρων, ενώ θα ακολουθήσει η δεύτερη ανάγνωση, προτού τελικά κατευθυνθεί προς την Ολομέλεια. Υπενθυμίζεται ότι η ψήφιση του αναμένεται να γίνει στις 17 Ιουνίου, ημέρα που εκτός απροόπτου τον λόγο θα πάρουν και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ διασταυρώνουν ήδη τα ξίφη τους, με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη να δίνει από την Τρίτη μια πρόγευση της γραμμής που θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία εντός της Βουλής, παρά τις επι μέρους διαφωνίες βουλευτών της πλειοψηφίας. Για την αξιωματική αντιπολίτευση το νομοσχέδιο αυτό θεωρείται η «μητέρα των μαχών» και θεωρείται βέβαιο πως θα κατατεθεί αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία για μια σειρά που συγκεντρώνουν σφοδρή κριτική.

Αλλά και η κυβέρνηση, δια του κ. Χατζηδάκη αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αιτηθεί ονομαστική ψηφοφορία επί άρθρων που τα θεωρεί «φιλεργατικά», όπως αυτά για την άδεια πατρότητας, τη γονική άδεια, αλλά και για τα μέτρα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης στους χώρους εργασίας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ο υπουργός Εργασίας: Στον κ. Χατζηδάκη απάντησε με σκωπτικό τρόπο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε τον υπουργό «τηλεπωλητή απλήρωτων 10ωρων». «Ο κ. Χατζηδάκης το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει μια νέα πόρτα στην καριέρα του: αυτή του τηλεπωλητή. Εμφανίζεται παντού χωρίς αντίλογο, για να μας "πουλήσει" τα απλήρωτα 10ωρα. Με επιχείρημα ότι έτσι ένας εργαζόμενοςγονιός θα έχει παραπάνω χρόνο με την οικογένειά του», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ