ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Πού ξεκινήσαν οι εμβολιασμοί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson

0

Στα προβλήματα που παρατηρούνται με τις ελλείψεις σε προσωπικό (γιατρούς νοσηλευτές) σε πολλά νοσοκομεία της Κρήτης, αλλά και στους εμβολιασμούς αναφέρθηκε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κ.Λένα Μπορμπουδάκη.

Για τις ελλείψεις σε γιατρούς, απέδωσε το φαινόμενο στην προτίμηση διαφόρων ειδικοτήτων να μην επιλέγουν τα μικρότερα νοσηλευτικά ιδρύματα στους νομούς της Κρήτης, όπως στον Άγιο Νικόλαο, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν προκηρύξεις, ενώ για τους νοσηλευτές ότι υπάρχει μεγάλη απορρόφηση από τα μεγάλα νοσοκομεία του νησιού.

"Γίνεται προσπάθεια να επιλυθούν αυτά τα ζητήματα" είπε η κ.Μπορμπουδάκη.

Έρευνα για τα ΤΕΠ

Παράλληλα για τα προβλήματα στα Επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και τις διαμαρτυρίεςπολιτών για τις μεγάλες καθυστερήσεις και την ταλαθπωρία που καταγγέλουν, ανέφερε ότι, έχει δώσει εντολή να γίνει έρευνα.

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson

Η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ αναφέρόμενη στους εμβολιασμούς είπε ότι από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν ξεκινήσει με τα μονοδοσικά εμβόλια της Johnson & Johnson και στα 28 εμβολιαστικά κέντρα των νοσοκομείων του νησιού και ανάλογα με τις ποσότητες που θα έρθουν στη χώρα μας θα ανοίξουν και άλλες εμβολιαστικές γραμμές.

Στην Κρήτη έχουν γίνει μέχρι σήμερα συνολικά 214.000 εμβολιασμοί με πρώτη και δεύτερη δόση

Εμβολιασμός κατ οίκον

Όσον αφορά τον εμβολιασμό ΑΜΕΑ ή άλλων κατάκοιτων ασθενών, είπε ότι, αυτό θα αποφασισθεί το επόμενο διάστημα καθώς τώρα προτεραιότητα είναι ο εμβολιασμός όσων μπορούν να κινηθούν γιατί εκείνοι κινδυνεύουν περισσότερο.

"Ήδη πολλά ΑΜΕΑ μεταφέρονται με τα ειδικά ταξί στο εμβολιαστικό κέντρο της Ιατρικής σχολής του Π.Κ και το εμβόλιο γίνεται μέσα στο όχημα χωρίς να μετακινηθούν".

Για τον εμβολιασμό κατ οίκον, το υπουργείο υγείας θα αποφασίσει πότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Όσον αφορά τη δευτερογενή μεταφορά ασθενών από τα νοσοκομεία στο σπίτι με ασθενοφόρο, ανέφερε ότι,εξετάζεται η ενίσχυση με διασώστες των νοσοκομείων ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν ασθενοφόρο και να γίνονται οι μεταφορές καθώς τα νοσοκομεία δεν διαθέτουν οχήματα.

ekriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ