ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Τί καταναλώνουν οι Κρητικοί... στην καραντίνα

0

Κατακόρυφη είναι η άνοδος που παρατηρείται, το πρώτο τρίμηνο του 2021, στην κατανάλωση αλκοολούχων ποτών όπως το ουίσκι, η μπύρα και η ρακή στην Κρήτη, σύμφωνα με την τριμηνιαία έρευνα της Nielsen, σε όλη τη χώρα.

Τα στοιχεία παρουσίασε αναλυτικά στο “Ράδιο Κρήτη” και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο πρόεδρος του επιστημονικού σωματείου logistics, Νεκτάριος Κανακαράκης σε συνάρτηση με τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται κυρίως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αλλά και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, σε πάρκα και πλατείες, ελέω πανδημίας…

Εν ολίγοις, οι Έλληνες και δη οι Κρητικοί, έχουν καταφύγει στην αγορά αλκοολούχων ποτών τα οποία καταναλώνουν στο σπίτι τους ή εκτός σπιτιού και συγκεκριμένα στο ουίσκι σε ποσοστό 40% μεγαλύτερο απ’ ότι συνήθως, και τις μπύρες κατά 35% πιο πολύ απ’ ότι το προηγούμενο διάστημα.

Επίσης, πολύ μεγάλη είναι η κατανάλωση σε ρακή και κρασί. Κι όλα αυτά με φόντο τα κλειστά μπαρ και τις κλειστές ταβέρνες και καφετέριες.

Στην υπόλοιπη χώρα, τα ίδια στοιχεία δείχνουν αύξηση κατά 67% στο ρούμι, κατά 50% στο κρασί, κατά 30% στις μπύρες και κατά 44% στο ουίσκι.

Επίσης, κατακόρυφη είναι και η αύξηση στην κατανάλωση σνακ, που φυσικά συνοδεύουν τα ποτά…

Ο κ. Κανακαράκης τόνισε επίσης ότι, βάσει της ίδιας μέτρησης, παρατηρήθηκε αύξηση κατά 47% στα καθαριστικά φούρνου, κατά 28,4 % στις λαδόκολλες και κατά 8% στις σακούλες απορριμμάτων, ενδεικτικά κι αυτά της χρήσης που κάνουν οι πολίτες στην κουζίνα του σπιτιού τους.

Τέλος, σημαντική άνοδος καταγράφεται σε ποσοστό 22% στην αγορά γυναικείων βαφών για τα μαλλιά και γενικά στα είδη περιποίησης, τάση που αρχίζει να πέφτει καθώς επαναλειτούργησαν τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής.

ekriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ