ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

"Ο Χριστός θα Αναστηθεί ανεξαρτήτως ώρας"!

0

Οι ιεράρχες της Κρήτης αποδέχονται να γιορτάσουν μία Ανάσταση διαφορετική απ' τα συνηθισμένα, σε καμία περίπτωση πάντως ίδια με την περσινή.

Έτοιμη να "οικονομήσει" τα πράγματα, κάνοντας... την δική της "υπέρβαση" δηλώνει η Εκκλησία της Κρήτης, προσαρμοζόμενη στις ανάγκες της εποχής: Δηλαδή, συζητά και επί της ουσίας αποδέχεται την τροποποίηση της ώρας, αρκεί στους Ιερούς Ναούς να παρευρίσκονται πιστοί, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα!

"Ο Χριστός δεν εγκλωβίζεται ωρολόγια προγράμματα, θα Αναστηθεί ανεξαρτήτως ώρας!" δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο Επίσκοπος Κνωσού Πρόδρομος Ξενάκης. Οι ιεράρχες του νησιού αποδέχονται να γιορτάσουν μία Ανάσταση διαφορετική απ' τα συνηθισμένα, σε καμία περίπτωση πάντως ίδια με την περσινή.

Προτιμούν εν ολίγοις, το "Χριστός Ανέστη" να ακουστεί 2 και 3 ώρες νωρίτερα, το αργά το απόγευμα ή το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, παρά να ψαλεί κανονικά, στις 12 τα μεσάνυχτα, κεκλεισμένων των θυρών, με τους πιστούς απόντες!

Η Εκκλησία της Κρήτης με συνοδική επιστολή την οποία απέστειλε προς την κυβέρνηση ζητά να γίνουν τα κάτωθι, πολύ συγκεκριμένα πράγματα, δεδομένα των συνθηκών:

- Να τηρηθεί για την είσοδο εντός των ναών, 1 πιστός προς 20 τμ

-Να αξιοποιηθούν και οι προαύλιοι χώροι

-Να γίνει επιμήκυνση στην χρόνο απαγόρευσης της κυκλοφορίας, "ώστε να μπορούν οι άνθρωποι να μετέχουν κυρίως βράδυ Μεγάλης Πέμπτης, Παρασκευής και Σαββάτου, ιδιαίτερα το βράδυ της Ανάστασης" εξήγησε ο Επίσκοπος Κνωσού.

"Δεν επιθυμούμε να έρθουμε σε σύγκρουση με το θέμα του ωρολογίου προγράμματος" διευκρίνισε επίσης, διατρανώνοντας πως είναι "αδιαπραγμάτευτο να μην ζήσουμε ένα Πάσχα σαν το περσινό".

Ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, υιοθετώντας ένα σενάριο για Ανάσταση στις 9 ή στις 10 το βράδυ, κάλεσε τους πιστούς και τους ιεράρχες του νησιού να δείξουν την "ίδια υπεύθυνη στάση" που δείχνουν μέχρι σήμερα, "χωρίς υπερβολές", για να ζήσουν όλοι "τη χαρά της εκκλησιαστικής κοινωνίας τις μέρες αυτές".

Απαραίτητη προϋπόθεση, η ατομική και κοινωνική ευθύνη να διασφαλιστεί στο ακέραιο.

"Η Εκκλησία έχει αποδείξει ότι έχει χειριστεί με άψογο και άριστο τρόπο -πλην ελαχίστων μεμονωμένων περιπτώσεων- την κατάσταση" υποστήριξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού.

"Η Εκκλησία οικονομεί τα πράγματα. Μας ενδιαφέρει το μείζον: να είναι οι πιστοί μαζί με το Σώμα της Εκκλησίας τις μέρες αυτές" τόνισε, ζητώντας από όλους μας "να αφήσουμε πίσω την πανδημία καλύτεροι άνθρωποι στην καθημερινότητά μας".

 

cretalive.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ