ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Στο «έλεος» της αφρικανικής σκόνης η Κρήτη - Πότε βελτιώνεται ο καιρός

0

Πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας, των Κυκλάδων και της Δυτικής Κρήτης, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ενώ αυξημένες θα είναι μέχρι τις απογευματινές ώρες οι συγκεντρώσεις σκόνης, προσδίδοντας στις βροχές χαρακτήρα λασποβροχών και περιορίζοντας κατά τόπους την ορατότητα.

Πιο αναλυτικά, αύριο Δευτέρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα, ενώ ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς - νοτιοδυτικοί 4 έως 6 Μποφόρ και από το μεσημέρι πρόσκαιρα έως 7. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα και σύμφωνα με το meteo.gr, βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στο Ανατολικό Αιγαίο, με τοπικά έντονα φαινόμενα και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις. Χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Σταδιακή επικράτηση δυτικών ανέμων με εντάσεις έως 7 μποφόρ. Υποχώρηση της Αφρικανικής σκόνης από το απόγευμα.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως σε περιοχές της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδα και σε νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια θα είναι τοπικά έντονα και ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις. Πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν και σε περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας, των Κυκλάδων και της Δυτικής Κρήτης. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.

Παράλληλα, αυξημένες θα είναι μέχρι τις απογευματινές ώρες οι συγκεντρώσεις σκόνης, προσδίδοντας στις βροχές χαρακτήρα λασποβροχών και περιορίζοντας κατά τόπους την ορατότητα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 4 έως 19, στην Ήπειρο από 5 έως 17 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 23, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 23 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 18, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, στο Νότιο Αιγαίο και κατά τόπους στα ηπειρωτικά δυτικοί με εντάσεις έως 7 μποφόρ. Αντίθετα στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 4-6 μποφόρ, αλλά τις απογευματινές ώρες θα στραφούν και εκεί σε δυτικούς με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται διαστήματα με ήλιο και διαστήματα με αυξημένες νεφώσεις οι οποίες ενδέχεται να δώσουν πρόσκαιρες λασποβροχές ή καταιγίδες. Αυξημένες θα είναι μέχρι το μεσημέρι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Δευτέρα

Νεφελώδης καιρός τη Δευτέρα στο Ηράκλειο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη

Αίθριος καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - βορειοδυτικοί έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΜΟΙΡΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δευτέρα

Έντονη συννεφιά κυρίως τις πρωινές ώρες, αραιή συννεφιά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη

Αίθριος καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δευτέρα

Έντονη συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία 18 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη

Αίθριος καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι πνέουν δυτικοί 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΣΗΤΕΙΑ

Δευτέρα

Νεφελώδης καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία 18 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη

Ηλιόλουστος καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 Μποφόρ. Το θερμόμετρο δε θα ξεπεράσει τους 19 βαθμούς Κελσίου.

ΡΕΘΥΜΝΟ

Δευτέρα

Νεφελώδης καιρός, κατά τις πρωινές ώρες προβλέπεται ασθενής βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 Μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 22 βαθμοί Κελσίου.

Τρίτη

Αίθριος καιρός με αραιή συννεφιά από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΣΠΗΛΙ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Δευτέρα

Νεφελώδης καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τις προωινές ώρες προβλέπεται ασθενής βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη

Αίθριος καιρός το πρωί, νεφελώδης καιρός το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΧΑΝΙΑ

Δευτέρα

Αρκετά σύννεφα σε όλη τη διάρκεια τςη ημέρας στον Χανιώτικο ουρανό. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη

Λίγα σύννεφα το πρωί και αραιή συννεφιά το απόγευμα της Τρίτης στα Χανιά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ

Δευτέρα

Νεφελώδης ο καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες προβλέπεται βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη

Αίθριος καιρός και μόνο τις πρωινές ώρες προβλέπεται αραιή συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 5 Μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 17 βαθμοί Κελσίου.

Η ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου  

    Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή μας, πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.
    Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίηση κατά το χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων.
    Ρυμουλκά – ναυαγοσωστικά – αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.
    Τέλος γνωρίζεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

 

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ