ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

86 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε στην Κρήτη ο ΕΟΔΥ

0

Στα 86 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε για την Κρήτη ο ΕΟΔΥ την Τετάρτη, σε σύνολο 1.913 μολύνσεων που εντοπίστηκαν πανελλαδικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ημερήσιας έκθεσης επιδημιολογικής επιτήρησης τα περισσότερα κρούσματα,  43 στο αριθμό,  εντοπίστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, 3  εντοπίστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου,36 στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, ενώ στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων εντοπίζονται 4 νέα κρούσματα.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη διενεργήθηκαν rapid test έξω από τη Λότζια, με την διενέργεια 1.339 rapid test, στα οποία ανιχνεύτηκαν 7 δειγματα θετικά στον κορωνοϊό.

Δείτε στον πίνακα που ακολουθεί πως διαμορφώνεται η γεωγραφική κατανομή των νέων μολύνσεων:

Σημειώνεται πως ο ΕΟΔΥ, έχει χτυπήσει "καμπανάκι" για τις μεταλλάξεις και τα κρούσματα, με την Κρήτη να βρίσκεται στο επίκεντρο. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο, η διασπορά του βρετανικού ιού φτάνει στο 96% όλων των θετικών κρουσμάτων.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με κορωνοιό στο νησί,  το 24ωρο που διανύουμε, ανέρχονται σε 76.

cretalive.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ