ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Eκτός νοσοκομείου και χωρίς εκπαίδευση οι 5ετείς φοιτητές Ιατρικής

0

Έναν χρόνο από τις σπουδές τους και τη ζωή τους κοστίζει ο κορωνοϊός στους φοιτητές που βρίσκονται στο 5ο έτος της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως και το εαρινό εξάμηνο στα ΑΕΙ θα γίνει εξ αποστάσεως , χωρίς, όμως, να λάβει υπόψη του τους 5ετείς φοιτητές, παρά μονάχα όσους είναι στο 6ο έτος σπουδών.

Όπως είχε εξηγήσει στο Cretalive ο κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητής Γιώργος Κοχιαδάκης, στην Κρήτη, το πρόγραμμα σπουδών είναι διαφορετικό και, ουσιαστικά, τα 5ο και 6ο έτη είναι ενιαία.

Συνεπώς, αν μείνουν για ακόμα ένα εξάμηνο οι 150 περίπου 5ετείς φοιτητές εκτός νοσοκομείων, θα χάσουν έναν χρόνο από την εκπαίδευσή τους.

Συλλογή υπογραφών

Τα τελευταία 24ωρα συγκεντρώνονται υπογραφές για την ασφαλή επιστροφή στην κλινική άσκηση, ένα κείμενο που υπογράφουν και καθηγητές της Κρήτης.

Το κείμενο έχει ως εξής:

Αξιότιμοι καθηγητές,

η παρούσα φόρμα δημιουργήθηκε με σκοπό τη συλλογή υπογραφών στήριξης των αιτημάτων των πεμπτοετών φοιτητών των 7 Ιατρικών Σχολών της χώρας για άμεση και ασφαλή επιστροφή στην κλινική άσκηση.

Από την έναρξη της πανδημίας, ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιείται η εκπαίδευσή μας έχει δοκιμαστεί αρκετά. Η τηλεκπαίδευση, παρ’ όλο το μόχθο των διδασκόντων, δεν μπορεί να καλύψει το ευρύ φάσμα των κλινικών δεξιοτήτων που οφείλει ένας πεμπτοετής να αποκτήσει, εξασφαλίζοντάς του την αναγκαία επάρκεια. Αναγνωρίζοντας την τεράστια σημασία που έχει η επαφή με τον ασθενή στην εκπαίδευσή μας, αιτούμαστε ασφαλή επιστροφή στην κλινική άσκηση, υπό όρους που προστατεύουν την υγεία των φοιτητών και των ασθενών, δηλαδή παρέχοντας δωρεάν όλα τα δέοντα για την θωράκισή μας έναντι του SARS-CoV-2, όπως μέτρα ατομικής προστασίας, διαγνωστικούς ελέγχους ανά τακτά χρονικά διαστήματα και εμβολιασμούς άμεσα.

Ζητάμε, λοιπόν, να σταθείτε αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια, υπογράφοντας την παρούσα φόρμα. Η συμβολή σας θα αποτελέσει εφαλτήριο για τη εξασφάλιση της απαραίτητης μέριμνας.

Πατώντας το παρακάτω link, μπορείτε να έχετε εικόνα της πορείας της συλλογής υπογραφών: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ptiiQpv7QrJx1020aLc46hOdzstDVlBzX6kVn8lXpDg/edit?usp=sharing»

cretalive.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ