ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Άρχισε από σήμερα και στην Κρήτη ο εμβολιασμός των πολιτών άνω των 85 ετών

0

Περίπου δυο εμβομάδες μετά την πρώτη έναρξη εμβολιασμών των υγειονομικών και των ηλικιωμένων σε δομές στα Χανιά και το Ηράκλειο και περίπου 1 εβδομάδα μετά την πρώτη ημέρα εμβολιασμού των υγειονομικών σε Ρέθυμνο και Λασίθι, ξεκίνησαν σήμερα και στην Κρήτη οι εμβολιασμοί άνω των πολιτών άνω των 85 ετών.

Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί

    στα Χανιά 929 άτομα
    στο Ρέθυμνο 455 (+50 την 15/01/2021)
    στο Ηράκλειο 2249 (+232 την 15/01/2021)
    στο Λασίθι 519 (+10 την 15/01/2021)

Πανελλαδικά οι εμβολιασμοί μέχρι χθες είχαν φτάσει τους 75276

Στον γενικό πληθυσμό και συγκεκριμένα στην ηλικιακή ομάδα των άνω των 85 που αποτελεί την κατηγορία που υποβάλλεται τώρα στον εμβολιασμό, ο πολίτης την ημέρα του προγραμματισμένου ραντεβού, μεριμνά για την έγκαιρη προσέλευσή του στο Εμβολιαστικό Κέντρο (τουλάχιστον 15′ πριν από την ώρα του ραντεβού), με στόχο να διευκολυνθεί η ομαλή ροή της διαδικασίας εμβολιασμού και να αποφευχθούν τυχόν καθυστερήσεις.

Σημειώνεται ότι, την ημέρα του ραντεβού, ο πολίτης οφείλει:

    Να φέρει την Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση των στοιχείων του.
    Να γνωρίζει τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας (ΑΔΤ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναζήτηση του ραντεβού του.
    Επιπλέον, να φέρει τον κωδικό QR, όπως δημιουργήθηκε κατά τον προγραμματισμό του ραντεβού, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (γραπτό μήνυμα SMS ή e-mail)

flashnews.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ