ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Έρχεται χιονιάς και τσουχτερό κρύο στην Κρήτη - Αγωνιούν οι κτηνοτρόφοι

0

Τα δόντια του θα μας δείξει ο καιρός στην Κρήτη τις επόμενες ημέρες καθώς ψυχρή αέρια μάζα αναμένεται να ρίξει τον υδράργυρο κοντά στο μηδέν βαθμούς στα ορεινά και σε επίπεδα κοντά στους 5 βαθμούς στις πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές

Ψηλορείτης, Ομαλός, Οροπέδιο Λασιθίου αναμένεται να βρεθούν σε λευκό κλοιό από τη νύχτα του Σαββάτου. Το πρώτο κύμα ψύχους του φετινού χειμώνα, είναι προ των πυλών.

«Από το Σάββατο το βράδυ εξ αιτίας του ότι πλησιάζει αυτή η ψυχρή αέρια μάζα θα αρχίσουν χιονοπτώσεις κυρίως την Κυριακή το πρωί στις ορεινές ζώνες», όπως είπε στην ΚΡΗΤΗ TV ο μετεωρολόγος κ. Μ. Λέκκας.

Ήδη κτηνοτρόφοι από περιοχές με υψόμετρο πάνω από χίλια μέτρα κατεβάζουν τα κοπάδια τους σε χαμηλότερες ορεινές ζώνες ή παίρνουν μέτρα για να εξασφαλίσουν τη σίτιση των αμνοεριφίων τους σε ενδεχόμενη ένταση των φαινομένων.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Μ. Λέκκα: «Με τα μέχρι τώρα στοιχεία φαίνεται ότι το χιόνι θα έχει μια σημαντική στρώση κυρίως σε υψόμετρα πάνω από τα χίλια μέτρα. Παρόλα αυτά χιονόπτωση αναμένεται και σε χαμηλότερα υψόμετρα, μέχρι και τα 700 μέτρα».

Ήδη σε ολόκληρη την Κρήτη εκδηλώνονται βροχές και τοπικές καταιγίδες μικρής διάρκειας οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν και αύριο αρχικά από τα δυτικά και πολύ γρήγορα και ανατολικότερα. Οι άνεμοι σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν κυρίως στα νότια, όμως το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τις επόμενες ημέρες θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες που θα πέσουν ακόμα και στους  0 βαθμούς.

Το κρύο σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα θα είναι τσουχτερό σχεδόν σε ολόκληρη την Κρήτη με τους κατοίκους να βιώνουν τις πρώτες κρύες μέρες της νέας χρονιάς.

Οι ορεινές ζώνες είναι αυτές που θα βιώσουν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες. Σε γενικές γραμμές όμως το κρύο θα γίνει αισθητό … συνθήκες ψύχους.

Το ψυχρό σκηνικό θα διατηρηθεί μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη, με βροχές να εκδηλώνονται περιοδικά, χιονοπτώσεις στα ορεινά και χαμηλές θερμοκρασίες. Ύφεση των καιρικών φαινομένων με αποχώρηση της ψυχρής αέριας μάζας αναμένεται από την Πέμπτη.

neakriti.gr

 

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ