ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

ΒΟΑΚ: Παραδόθηκε επιτέλους ο δρόμος στα Μεγάλα Χωράφια

0

Περίπου δύο χρόνια μετά την υποχώρηση τμήματος του οδοστρώματος στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης στο ύψος της περιοχής Μεγάλα Χωράφια, με την κυκλοφορία να διεξάγεται όλο το προηγούμενο διάστημα μετ’ εμποδίων, παραδόθηκαν επιτέλους και τα δύο ρεύματα.

Το έργο αποκατάστασης των καταστροφών που είχαν προκαλέσει τα έντονα καιρικά φαινόμενα του 2019 ολοκληρώθηκε ενώ σύντομα αναμένεται να αρχίσουν περεμβάσεις στο τμήμα Σούδα – Καλύβες.

Ταλαιπωρία τέλος για τους οδηγούς που επί δύο ολόκληρα χρόνια ήταν αναγκασμένοι να διέρχονται από ένα στενό τμήμα του δρόμου εξ αιτίας της υποχώρησης σημαντικού τμήματος του ΒΟΑΚ στο ρεύμα από Ρέθυμνο προς Χανιά στα Μεγάλα Χωράφια.

Το έργο αποκατάστασης ολοκληρώθηκε ,αφού πέρασε από σαράντα κύματα και παραδόθηκε στην κυκλοφορία.

Τον Φεβρουάριο του 2019 όταν πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα έπληξαν τα Χανιά, ο Βόρειος Οδικός Άξονας, σε αυτό το σημείο, κόπηκε στα δύο.

Για δύο μήνες η κυκλοφορία διεξαγόταν είτε από παρακαμπτήριο είτε εκ περιτροπής από το ένα ρεύμα. Αρχικά υπήρξε προσωρινή αποκατάσταση. Ακολούθησε σειρά γραφειοκρατικών διαδικασιών, γεωλογικές έρευνες και οι απαραίτητες γεωτρήσεις μέχρι την οριστική μελέτη αποκατάστασης.

Ο προϋπολογισμός του έργου έφτασε το 1,2 εκατομμύρια ευρώ ενώ σε αυτό κουμπώνει το έργο αποκατάστασης των καθιζήσεων στην περιοχή Μαυρομούστακο, στο τμήμα της εθνικής οδού Χανίων Κισσάμου λίγο πριν από τον κόμβο Νωπηγείων.

Στο μεταξύ σε διαδικασία ανάθεσης είναι από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών  τα έργα για την αποκατάσταση των υπολοίπων τμημάτων από τη Σούδα μέχρι το Καλάμι , όπου καταγράφονται συχνά καθιζήσεις και καταπτώσεις. Ταυτόχρονα τρέχει το έργο οδικής ασφάλειας για το τμήμα Σούδα –Καλύβες το οποίο θα υλοποιηθεί από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης .

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ