ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Αλλαγή φρουράς στο Καστελόριζο - Συγκίνησαν οι 120 Κρητικοί στρατιώτες!

0

Ρίγη συγκίνησης προκαλούν οι στρατιώτες, ψέλνοντας περήφανα τον Εθνικό Ύμνο της χώρα μας, πάνω στο κατάστρωμα του πλοίου που τους μεταφέρει στο ακριτικό Καστελόριζο, αποδεικνύοντας το υψηλό ηθικό, παρά τις έντονες τουρκικές προκλήσεις.

Πρόκειται για ένα συγκινητικό βίντεο με τους 120 Κρητικούς στρατιώτες να φτάνουν στο ακριτικό Καστελόριζο, προκειμένου ν’ αντικαταστήσουν την προηγούμενη φρουρά.

Το βίντεο ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook o εφοπλιστής Φώτης Μανούσης - της SAOS Ferries - που το πλοίο του «Σταυρός», εκτελεί το τακτικό δρομολόγιο από τη Ρόδο προς το μικρό νησί.

Στο βίντεο, οι στρατιώτες ψάλουν περήφανα τον Εθνικό Ύμνο, επάνω στο κατάστρωμα του πλοίου προσεγγίζοντας το Καστελόριζο, αποδεικνύοντάς το υψηλό ηθικό, παρά τις προκλήσεις των Τούρκων που επιδιώκουν να «γκριζάρουν» το μικρό νησιωτικό σύμπλεγμα.

Συγκίνηση προκαλεί η στιγμή, όπως αναφέρει και ο ιστότοπος protothema.gr, που το πλοίο με τους στρατιώτες μας περνάει ανοιχτά από σημείο του νησιού που βρίσκεται στρατιωτικό φυλάκιο, με τους συναδέλφους τους που είναι εκεί να τους υποδέχονται ανεμίζοντας την ελληνική σημαία.

Ο κ. Μανούσης σχολίασε αναρτώντας το βίντεο: «Συγκινήθηκα βλέποντας αυτές τις εικόνες που μόλις δημοσιοποίησε φίλος και συνεργάτης από το πλοίο μας! Όταν όλοι μας αντιμετωπίζουμε την πανδημία από την σιγουριά του σπιτιού μας και γκρινιάζουμε για κάθε τι που συμβαίνει, υπάρχουν τα παλικάρια αυτά, που με τόσο ενθουσιασμό πηγαίνουν να φυλάξουν τα σύνορα της πατρίδας μας! Νιώθω περήφανος για όλα αυτά τα Ελληνόπουλα και για τους γονείς που τα ανάθρεψαν».

Αξίζει να αναφερθεί πως το «Σταυρός» του κ. Μανούση, μεταφέρει προς το Καστελόριζο δωρεάν, όχι μόνο τους στρατεύσιμους και τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες - τουρίστες, μαζί με τα οχήματα τους.

https://www.facebook.com/100007050822949/videos/2955361891375476/?t=22

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ