ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Παιδιά δημοτικού αναγκάζονται να διασχίζουν την Εθνική Οδό

0

Οι μαθητές του νηπιαγωγείου και του δημοτικού Σφάκας Σητείας επιβιβάζονται και αποβιβάζονται από το λεωφορείο, στη στάση επί της Εθνικής Οδού

Τη ζωή τους "κορώνα-γράμματα" παίζουν, καθημερινά, οι μαθητές του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου Σφάκας Σητείας, καθώς αναγκάζονται να διασχίζουν την Εθνική Οδό, προκειμένου να πάνε στο σχολείο και να γυρίσουν από αυτό!

Όπως αναφέρει στο Cretalive, μία μητέρα παιδιού έξι ετών, οι μαθητές που δικαιούνται μεταφορά, "δε μεταφέρονται στο χώρο των σχολείων και δεν παραλαμβάνονται από εκεί, όπως συνέβαινε όλα τα χρόνια μέχρι πέρσι και όπως προβλέπεται από τη σχετική σύμβαση μεταφοράς των μαθητών του ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου με την Περιφέρεια.

Η επιβίβαση και η αποβίβαση γίνεται στη στάση επί της εθνικής οδού με αποτέλεσμα οι μαθητές του νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου 4 με 12 ετών να κάνουν μεγάλη και δύσκολη διαδρομή με τα πόδια και να διασχίζουν την εθνική οδό, πράγμα που είναι πολύ επικίνδυνο για τη ζωή και την ασφάλειά τους".

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου, αλλά και μεμονωμένα οι γονείς, έχουν προβεί, σύμφωνα με την εν λόγω μητέρα, σε δεκάδες προφορικές και γραπτές ενημερώσεις και παρεμβάσεις προς τις διευθύνσεις των σχολείων, το ΚΤΕΛ Σητείας, την Περιφέρεια Κρήτης, την Τροχαία, τους οδηγούς αλλά μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει αποτέλεσμα.

"Σήμερα, 20/10/2020, το ποτήρι ξεχείλισε αφού δεδομένου των καιρικών συνθηκών ο κίνδυνος για τα παιδιά μας είναι ακόμα μεγαλύτερος. Ελπίζω το μπαλάκι να μην καταλήξει σε κάποια χέρια όταν θα είναι πολύ αργά" - αναφέρει χαρακτηριστικά η γυναίκα.

cretalive.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ