ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κακοκαιρία: Τι είναι η «ψυχρή λίμνη» που ευθύνεται για τα έντονα φαινόμενα στην Κρήτη

0

Mεγάλες ποσότητες βροχής θα πέσουν στην Κρήτη - ικανές να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα - ως αποτέλεσμα του συνδυασμού της «ψυχρής λίμνης» με το βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο και την τοπογραφία του νησιού σύμφωνα με το meteo.gr.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν, κατά το τριήμερο από την Τρίτη έως την Πέμπτη, στα ανώτερα στρώματα της τροπόσφαιρας και έχουν τη μορφή «ψυχρής λίμνης», θα ευνοήσουν την εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων, οι οποίες κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις στα ανατολικά και κυρίως στα νότια ηπειρωτικά και θαλάσσια τμήματα της χώρας μας.

Περισσότερο, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα επηρεαστούν τα νότια τμήματα του Αιγαίου (Κυκλάδες και Κρήτη), περιοχές όπου τα φαινόμενα αναμένεται να συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα (κεραυνοί) και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Θα συνεχιστούν και την Τρίτη 20/10 οι βροχές και οι καταιγίδες στην Κρήτη. Οι χάρτες που ακολουθούν δίνουν .στιγμιότυπα από τα προβλεπόμενα ύψη βροχής την Τρίτη μεσημέρι και απόγευμα:

Με αφορμή την επερχόμενη κακοκαιρία θα θέλαμε να τονίσουμε για μία ακόμα φορά την ανάγκη λειτουργίας συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης σε περιφερειακό/τοπικό επίπεδο. Υπενθυμίζουμε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr λειτουργεί στην Κρήτη 50 μετεωρολογικούς σταθμούς εκ των οποίων 20 στα Χανιά και 7 στο Ρέθυμνο . Σε συνδυασμό με τις δορυφορικές φωτογραφίες και τις μετρήσεις των σταθμών αυτών θα δίνουμε συνεχώς ενημέρωση για την εξέλιξη των φαινομένων στο νησί, όταν αυτά ξεκινήσουν.

meteo.gr

 

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ