ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Aποχωρεί ο «Ιανός» - Τι καιρό θα κάνει στην Κρήτη

0

Αποχωρεί σταδιακά μέχρι το βράδυ της Κυριακής ο κυκλώνας «Ιανός» που οδήγησε σε ισχυρές καταιγίδες και προκάλεσε προβλήματα και στην Κρήτη. Από τη Δευτέρα παραμένει βροχερό το σκηνικό αλλά αισθητά βελτιωμένος ο καιρός.

Πρόσκαιρες τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη και πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου αναμένονται τη Δευτέρα 21/9 στη χώρα μας. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, τοπικά στα ανατολικά και το Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


Δευτέρα
Αναλυτικά σύμφωνα με την ΕΜΥ στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη

Στα βορειοδυτικά νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούντοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες από τις μεσημβρινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βόρεια και ανατολικά.

Τετάρτη

Στη δυτική Ελλάδα νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας θα εκδηλωθούν μεμονωμένοι όμβροι. Η ορατότητα στα δυτικά κυρίως τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά μεταβλητοί 4, στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 και στα δυτικά νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά.

Πέμπτη
Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα είναι κατά τόπους αυξημένες και θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί 4 με 6 και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ