ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Διαμαρτυρίες του Συνδέσμου Ιδιωτικών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης για 3 βασικά αιτήματά του

0

Τη διαμαρτυρία του για τη στασιμότητα του υπουργείου Μεταφορών σε τρία βασικά αιτήματά του, εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης.

Διαβάστε την ανακοίνωση: "Μετά από περίπου τρείς μήνες διαβούλευσης με το Υπ. Μεταφορών, ο σύνδεσμος Ιδιωτικών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης που αφορά περίπου χίλιες οικογένειες, βρίσκεται σε δυσάρεστη θέση να γνωστοποιήσει την στασιμότητα που καταγράφεται σε τρία βασικά αιτήματα μας παρά τις δεσμεύσεις που βάλαμε.

1. Τον διαχωρισμό του έργου ανάμεσα σε τουριστικά λεωφορεία και λεωφορεία των ΚΤΕΛ. Άρα και την καταβολή διαφορετικού ύψους αποζημίωσης.

2. Το ύψος των τελών κυκλοφορίας για τα τουριστικά λεωφορεία.

3. Την επέκταση των ορίων ηλικίας για τα οχήματα μας λόγω της πανδημίας για τρία χρόνια ακόμα (δηλ. από τα 27 έτη στα 30).

Αναφορικά με το πρώτο θέμα η πάγια θέση των ιδ. τουρ. λεωφ. Κρήτης είναι ότι οι επιχειρήσεις μας παραμένουν κλειστές-ανενεργές για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τις αντίστοιχες των δημοσίων συγκοινωνιών την περίοδο του « λοκ-ντάουν». Και όταν άνοιξε η περίοδος και υπήρξε παροχή υπηρεσίας έργου, το έργο μας υπ σημαντικά σε πληρότητες με βάση τις Π.Ν.Π και χωρίς εισπράξεις.

Όσον αφορά στα Τέλη Κυκλοφορίας , πάγια θέση μας είναι η εξομοίωση με αυτήν των λεωφορείων του ΚΤΕΛ δηλ. στα 300€/ετησίως. Επειδή μέχρι στιγμής τα δεδομένα από τον χώρο της έρευνας για το εμβόλιο και το φάρμακο κατά του Κορωνοϊού παραμένουν άγνωστα, συνεπώς και η επόμενη τουριστική περίοδος βρίσκεται στον αέρα, ζητούμε από την κυβέρνηση την άμεση ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων, με αποκλειστικό στόχο την επιβίωση των επιχειρήσεων μας που σχετίζονται και με τις θέσεις εργασίας που δοκιμάζονται".

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ