ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Αυξάνονται τα κρούσματα στην Κρήτη - Σε καραντίνα κάτοικοι στο Δήμο Φαιστού

0

Νέα αύξηση των διαπιστωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού αποτυπώνει ο Χάρτης Γεωγραφικής Κατανομής του ΕΟΔΥ και στην Κρήτη. Συγκεκριμένα, και με βάση τα όσα αναφέρονται στον σχετικό πίνακα, μέχρι σήμερα φαίνεται να έχουν διαπιστωθεί στο νησί 89 κρούσματα κορωνοϊού, 4 δηλ. περισσότερα σε σχέση με τα όσα αναγράφονταν χθες Τετάρτη.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου και ένα στο Λασίθι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ένα ακόμα επιβεβαιωμένο κρούσμα που αφορά σε μια 23χρονη φοιτήτρια καταγράφεται στο Ρέθυμνο. Παρόλα αυτά πάντως η ενημέρωση παραμένει ελλιπής καθώς δεν διευκρινίζεται πόσα από αυτά τα περιστατικά έχουν εντοπισθεί στις πύλες εισόδου της Κρήτης, μετά το άνοιγμα των αεροδρομίων.

Σε ότι αφορά τώρα στην πορεία των ενεργών κρουσμάτων να σημειώσουμε ότι ο ένας εκ των δύο αντιδημάρχων Φαιστού, παραμένει στην ειδική μονάδα covid-19 του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται πολύ καλή σύμφωνα και με τα όσα δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης ο οποίος επανέλαβε ότι τηρείται η καραντίνα από κατοίκους κάποιων οικισμών του δήμου του, όπου υπήρξαν μικροεστίες του κορωνοιού.

Δεν επιτρέπεται ο εφησυχασμός – είπε ο κ. Νικολιδάκης – εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι τηρουμένων των μέτρων προστασίας θα καταφέρουμε να εξέλθουμε από την υγειονομική κρίση. Ο ίδιος παραμένει κοινωνικά αποστασιοποιημένος παρ’ ότι το αποτέλεσμα του πρώτου τεστ στο οποίο υπεβλήθη βγήκε αρνητικό.

ekriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ