ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Πέφτει βαρύς ο ... πέλεκυς για τη μη χρήση μάσκας

0

Η μη χρήση μάσκας, όπως και η μη τήρηση της κοινωνικής απόστασης, κινητοποιούν τις ελεγκτικές αρχές και πυροδοτούν ... τσουνάμι ελέγχων αλλά και προστίμων!

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των νέων μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊου που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Σάββατο 1 Αυγούστου, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια 311 παραβάσεις: για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ). Ειδικότερα, στην Κρήτη συνολικά βεβαιώθηκαν 27 παραβάσεις.

Αναλυτικά, η κατανομή των προστίμων που βεβαιώθηκαν χθες Σάββατο.

o (88) στην Αττική,

o (41) στη Θεσσαλονίκη,

o (27) στην Κρήτη,

o (27) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o (21) στη Δυτική Ελλάδα,

o (21) στα Ιόνια Νησιά

o (19) στην Ήπειρο,

o (19) στη Θεσσαλία,

o (15) στην Κεντρική Μακεδονία,

o (13) στη Στερεά Ελλάδα,

o (8) στο Βόρειο Αιγαίο,

o (6) στην Πελοπόννησο,

o (5) στο Νότιο Αιγαίο και

o (1) στη Δυτική Μακεδονία

· (21) για τους κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τετραγωνικών μέτρων επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).

· (1) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο (500ευρώ).

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

ekriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ