ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κερδίζει η Κρήτη σε τουρισμό ότι χάνει η Ισπανία

0

Η Ελλάδα, ειδικά η Κρήτη, και η Τουρκία κερδίζουν σε τουρισμό ό,τι χάνει η Ισπανία. Οι Jet2 και Jet2Holidays θα προσθέσουν 30.000 θέσεις προς Ελλάδα και Τουρκία λόγων των ακυρώσεων προς Ισπανία ύστερα από την αφαίρεση της χώρας από τη λευκή λίστα της Βρετανίας και της ισχύουσας ταξιδιωτικής οδηγίας.

Η Jet2 θα αυξήσει τις διαθέσιμες θέσεις με επιπλέον πτήσεις και μεγαλύτερα αεροσκάφη προς την Κέρκυρα, την Κρήτη (Ηράκλειο), τη Ρόδο, την Κω και τη Ζάκυνθο, καθώς προσπαθεί να «ανταποκριθεί άμεσα στη ζήτηση». Για την Τουρκία η βρετανική αεροπορική εταιρία θα παρέχει πτήσεις προς την Αττάλεια, το Dalaman και την Αλικαρνασσό.

Ο διευθύνων σύμβουλος Steve Heapy είπε: «Βλέπουμε μια πραγματική αύξηση της ζήτησης για διακοπές και πτήσεις προς Τουρκία και Ελλάδα, και ως συνήθως είμαστε γρήγοροι να ανταποκριθούμε σε αυτό που θέλουν οι πελάτες μας».

Η εστίαση στην Ελλάδα και την Τουρκία για το καλοκαίρι του 2020 έρχεται μετά την απόφαση της Jet2 που ανέστειλε τις πτήσεις προς τις Βαλεαρίδες και τις Καναρίους Νήσους έως τις 10 Αυγούστου και στην ηπειρωτική Ισπανία έως τις 17 Αυγούστου, ακολουθώντας το Γραφείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας (FCO) να συμβουλεύει εναντίον όλων των μη απαραίτητων ταξιδιών στον προορισμό.

Παρά το γεγονός ότι το FCO ανακοίνωσε ότι οι Βρετανοί που είναι ήδη στην Ισπανία δεν χρειάζεται να μειώσουν τις διακοπές τους, η Jet2 έχει επικοινωνήσει με τους πελάτες για να τους ενημερώσει ότι πρέπει να επιστρέψουν νωρίτερα από ό, τι είχε προγραμματιστεί, θέλοντας να αποφύγει τη δρομολόγηση άδειων αεροπλάνων που θα επαναπατρίσουν τους τουρίστες που βρίσκονται στην Ισπανία.

Υπενθυμίζεται πως η Jet2 έχει αναστείλει τις πτήσεις προς την ηπειρωτική Ισπανία έως και τις 16 Αυγούστου και τα νησιά της χώρας έως και τις 9 Αυγούστου, ενώ έχει «παγώσει» και το πρόγραμμά της προς την Κύπρο έως και τις 16 Αυγούστου λόγω των προϋποθέσεων εισόδου.


patris.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ