ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Στ. Αρναουτάκης σε Ρουμάνους δημοσιογράφους: «Είμαστε ένας ασφαλής προορισμός»

0

Την προβολή της Κρήτης ως ένα φιλόξενο αλλά κυρίως ασφαλή προορισμό διακοπών είχε ως στόχο η δράση φιλοξενίας δημοσιογράφων από τη Ρουμανία, οι οποίοι επισκέφθηκαν την Κρήτη για μία εβδομάδα από τις 7 έως 14 Ιουλίου 2020.

Κατά την τελευταία μέρα του ταξιδιού επισκέφθηκαν την Περιφέρεια Κρήτης και συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, διατυπώνοντας ερωτήσεις για το νησί, την προετοιμασία που έκανε για τον κορονοϊό κι όλα τα μέτρα που λήφθηκαν.

«Είμαστε ένας ασφαλής προορισμός και χαιρόμαστε που σας υποδεχόμαστε στην Κρήτη, στο νησί που έχει τα λιγότερα κρούσματα κορονοϊού. Έχουμε τα νοσοκομεία μας που είναι πολύ καλά, τα οποία όμως δεν χρειάστηκε να έχουν σοβαρό έργο αλλά είναι έτοιμα για κάθε ενδεχόμενο. Εμείς συνεχίζουμε να υποδεχόμαστε επισκέπτες, με το χαμόγελο, την κρητική φιλοξενία, τους ανθρώπους και την ιστορία μας», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, υποδεχόμενος τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εμφανίστηκαν εντυπωσιασμένοι από το γεγονός ότι παρά τα μέτρα, δεν ένιωσαν άγχος και πίεση. 

Οι Ρουμάνοι αγαπούν το νησί μας και την τελευταία πενταετία οι αφίξεις από την Ρουμανία παρουσιάζουν διαρκώς αυξητικές τάσεις στην Κρήτη, καθιστώντας την Ρουμανία ιδιαίτερα ανερχόμενη αγορά για το νησί. Το συγκεκριμένο ταξίδι υλοποιήθηκε από την Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Ρουμανίας και συμμετείχαν συνολικά δεκαοχτώ (18) δημοσιογράφοι, bloggers και αρθρογράφοι. Μεταξύ άλλων τρία από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της Ρουμανίας, Antena 1 και Antena 3 με 24% μερίδιο τηλεθέασης, το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Agerpres καθώς και εφημερίδες ημερήσιας κυκλοφορίας, όπως η Click με τιράζ 63.000 φύλλα. Οι δημοσιογράφοι με καθημερινές μεταδόσεις σε ζωντανή σύνδεση και με πλήθος αναρτήσεων στα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα μετέδιδαν εικόνες τόσο για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων αλλά και για την θετική εικόνα που έχουν αποκομίσει ήδη οι πρώτοι επισκέπτες του νησιού μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Οι δημοσιογράφοι περιηγήθηκαν στα σημαντικότερα αξιοθέατα από την μία άκρη της Κρήτης ως την άλλη ώστε να προβάλλουν τον πλούσιο φυσιολατρικό, πολιτιστικό και γαστρονομικό της πλούτο, ενώ μέσω συνεντεύξεων με επιχειρηματίες, φορείς του τουρισμού και επισκέπτες μετέφεραν στους συμπατριώτες τους το μήνυμα ότι η Κρήτη αποτελεί ιδανικό προορισμό και φέτος το καλοκαίρι. Μέσα από τα ρεπορτάζ τους αναδείχθηκε η ασφάλεια του προορισμού, το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών και οι μοναδικές ομορφιές της Κρήτης.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κρήτης κ. Κυριάκος Κώτσογλου δήλωσε σχετικά:

«Μετά την προετοιμασία μας, την καθολική εκπαίδευση και το σύνολο των ενεργειών μας, για την επανεκκίνηση του Τουρισμού της Κρήτης, η προσπάθειά μας επικεντρώνεται στις δράσεις υλοποίησης, ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού αλλά και των δημοσιογράφων,

και Τουριστικών Πρακτόρων από κάθε χώρα. Έτσι, η θεσμική αρωγή μας στις αποστολές αυτές, η παροχή συνεντεύξεων, κι η αυθεντική μας φιλοξενία είναι αυτονόητη υποχρέωσή μας και στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσουμε καθ’ όλη την σεζόν». 

Η Περιφέρεια Κρήτης ευχαριστεί όλους τους φορείς και τους ιδιώτες επιχειρηματίες οι οποίοι συνέδραμαν σημαντικά στην υλοποίηση του δημοσιογραφικού ταξιδιού εξοικείωσης.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ