ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Στην «κατάψυξη» η αγορά της Κρήτης – Κλίμα ανασφάλειας στον κόσμο

0

Σχεδόν 12 δισεκατομμύρια ευρώ είναι οι απώλειες που καταγράφονται μέχρι στιγμής στον κλάδο του ελληνικού εμπορίου από τις επιπτώσεις της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης στην χώρα.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος, η ελληνική αγορά έχασε -το προηγούμενο διάστημα- το 25% του τζίρου της, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι σχεδόν στο μισό.

Στην Κρήτη πάντως, ο εμπορικός κόσμος του νησιού -που εξακολουθεί να μετρά απώλειες- εναποθέτει τις ελπίδες του για την «αναθέρμανση» της αγοράς- στην περίοδο των θερινών εκπτώσεων, που ξεκινούν την Δευτέρα.


Μπορεί να βρισκόμαστε εν μέσω θέρους και ο υδράργυρος να έχει «χτυπήσει κόκκινο», εντούτοις, η αγορά παραμένει ακόμα στην «κατάψυξη», με τον εμπορικό κόσμο και της Κρήτης να αναζητά απεγνωσμένα τρόπους για να αυξήσει τον τζίρο του και να περιορίσει τις απώλειες.

Η μοναδική -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- «ηλιαχτίδα φωτός» που αποτελεί ευκαιρία για να ανατραπεί το κλίμα είναι οι θερινές εκπτώσεις, που ξεκινούν στις 13 Ιουλίου και θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος, οι απώλειες που καταγράφει ο κλάδος του εμπορίου στην χώρα, αγγίζουν σχεδόν τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ αποδίδονται στις επιπτώσεις της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης στο εμπόριο. Βάσει των στοιχείων του Απριλίου η ελληνική αγορά έχασε το 25% του τζίρου της, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο -11,5%.

Η πτώση στην αγορά οφείλεται στο γεγονός ότι ο κόσμος οδηγήθηκε στην αποταμίευση λόγω και της ανασφάλειας για μείωση του εισοδήματός του, ενώ φαίνεται να κάνει τα πρώτα δειλά βήματα για να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Οι ίδιοι αριθμοί δείχνουν απώλειες στον κλάδο της ένδυσης και της υπόδησης έως -50%, ενώ στα ηλεκτρικά είδη και τα έπιπλα οι ζημιές έφτασαν το -44%.

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ