ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Φυτείες… Δάση – Χιλιάδες χασισόδεντρα στην Κρήτη

0

Απανωτά είναι τα “ραπίσματα” της ΕΛ.ΑΣ. στους καλλιεργητές χασίς στην Κρήτη, καθώς μετά από ένα “μπαράζ” μεγάλων αστυνομικών επιχειρήσεων, σε λιγότερα από τρία 24ωρα, εντοπίστηκαν ουκ ολίγες χασισοφυτείες, με περισσότερα από 4.000 δενδρύλλια κάνναβης, στους νομούς Ρεθύμνου και Χανίων!

Άκρως πολύτιμη ήταν η συνδρομή του ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο μετέβη στην Κρήτη από την περασμένη Δευτέρα και το οποίο συνέβαλε τα μέγιστα στον εντοπισμό φυτειών, σε δύσβατες ορεινές περιοχές τόσο στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου, όσο και στα Χανιά (Κίσσαμος και Πλατανιάς).

Σημειώνεται ότι μέχρι χθες το βράδυ η Αστυνομία δεν είχε προβεί σε κάποια σύλληψη, ωστόσο έχουν περισυλλεχτεί διάφορα πειστήρια (όπως αντικείμενα που φέρεται να χρησιμοποιούσαν οι καλλιεργητές) από τις “ορφανές” χασισοφυτείες. Εξάλλου, όπως όλα δείχνουν, το “κυνήγι” της καλλιέργειας χασίς από τις Αρχές αναμένεται να συνεχιστεί και σε άλλες περιοχές του νησιού.

Η Αστυνομία προέβη σε δύο συντονισμένες επιχειρήσεις στους νομούς Χανίων και Ρεθύμνου: Η πρώτη επιχείρηση που αφορούσε στον δήμο Κισσάμου και τον δήμο Πλατανιά έλαβε χώρα την περασμένη Δευτέρα και ολοκληρώθηκε προχθές Τρίτη, ενώ η δεύτερη χρονικά αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε προχθές και ολοκληρώθηκε χθες Τετάρτη.

Στον νομό Χανίων εντοπίστηκαν, ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 3.000 χασισόδεντρα, ενώ χθες στους δήμους Μυλοποτάμου και Ανωγείων η Αστυνομία κατάφερε να κατασχέσει περισσότερα από 1.200 δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, σύμφωνα και με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στον νομό Ρεθύμνου εντοπίστηκαν συνολικά 8 χασισοφυτείες. Στην επιχείρηση στον νομό Ρεθύμνου συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου, αστυνομικοί της Ομάδας Ειδικών Αποστολών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και Μυλοπόταμου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου και του Αστυνομικού Τμήματος Μυλοποτάμου, με την εναέρια συνδρομή του ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκαν επτά φυτείες σε ορεινές και δασικές εκτάσεις του δήμου Μυλοποτάμου. Εξάλλου, βρέθηκε άλλη μια χασισοφυτεία σε ορεινή και δασική έκταση στην ευρύτερη περιοχή των Ανωγείων. Σύμφωνα με τις Αρχές, καλλιεργούντο επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους 1.272 δενδρύλλια κάνναβης. Όλα βρίσκονταν στο στάδιο της ανάπτυξης κι έφταναν σε ύψος μέχρι το 1,5 μέτρο. Τα χασισόδεντρα ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Η αρχή του... τέλους για τους ντόπιους χασισοκαλλιεργητές έγινε, πάντως, την περασμένη Δευτέρα. Εκείνη τη μέρα μετέβη στην Κρήτη και τα Χανιά το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο συνέβαλε τα μέγιστα στο να εντοπιστούν καλά κρυμμένες φυτείες κάνναβης. Μέσα σε διάστημα μόλις δύο ημερών, η Αστυνομία εντόπισε συνολικά 3.000 χασισόδεντρα σε περιοχές του δήμου Κισσάμου και του δήμου Πλατανιά.

Η πρώτη χρονικά επιχείρηση του προηγούμενου τριημέρου ξεκίνησε τη Δευτέρα και ολοκληρώθηκε προχθές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., σ’ αυτήν συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, με την εναέρια συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τη Δευτέρα εντοπίστηκε μια φυτεία κάνναβης σε ορεινή δασική έκταση του δήμου Πλατανιά.

Εκεί καλλιεργούντο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο 820 χασισόδεντρα, στο στάδιο της ανάπτυξης.

Η Αστυνομία δεν έμελλε να σταματήσει, πάντως, εκεί, αφού προχθές οι έρευνες επεκτάθηκαν σε - επίσης - ορεινή δασική έκταση στον δήμο Κισσάμου. Εκεί, εντοπίστηκαν σε έξι ειδικά διαμορφωμένους χώρους (διαφορετικών επιπέδων) άλλα 2.180 δενδρύλλια κάνναβης. Και τα εν λόγω χασισόδεντρα βρίσκονταν στο στάδιο της ανάπτυξης. Μέχρι χθες το βράδυ βρισκόταν σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών χασισοφυτειών στους νομούς Χανίων και Ρεθύμνου.

Τσακωτοί με χασίς σε Χερσόνησο και Ηράκλειο

Πάντως, συλλήψεις για χασίς τα προηγούμενα 24ωρα δεν είχαμε μόνο στη Δυτική Κρήτη: Τη χθεσινή ημέρα, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο ατόμων, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Χερσονήσου. Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι αστυνομικοί έκαναν “έφοδο” στα σπίτια δύο ημεδαπών και σε περιβάλλοντες χώρους τους. Η ΕΛ.ΑΣ. βρήκε - και κατέσχεσε - συνολικά 245 γραμμάρια κάνναβης, 28 δενδρύλλια που βρίσκονταν στο στάδιο της ανάπτυξης (έφταναν σε ύψος έως τα δύο μέτρα), 40 λαθραία πακέτα τσιγάρα, 26 γραμμάρια σπόρων κάνναβης, ένα κυνηγετικό όπλο, ένα γκλοπ και μια βαλλίστρα. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Προχθές, εξάλλου, στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου έκαναν “τσακωτό” στην πόλη του Ηρακλείου έναν αλλοδαπό, ο οποίος φέρεται να είχε στην κατοχή του μια συσκευασία με 316 γραμμάρια χασίς.

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ