ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Εθελοντική αιμοδοσία από το "Χαμόγελο του Παιδιού"

0

Το Ηράκλειο αποτελεί τον πρώτο σταθμό για την επίσκεψη του «Οδυσσέα» στην Κρήτη ο οποίος και θα φιλοξενηθεί σήμερα και αύριο, από τις 9:30 έως τις 2:00μμ στην Πλατεία Ελευθερίας (έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης), με επόμενους σταθμούς τον Άγιο Νικόλαο (1 Ιουνίου), τα Χανιά (3-4 Ιουνίου) και το Ρέθυμνο (5 Ιουνίου).

Με επιτυχία ξεκίνησε σήμερα η Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο Ηράκλειο Κρήτης που αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Οργανισμό «Χαμόγελο του Παιδιού». Η δράση αυτή υλοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, υπό την αιγίδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) και του Δήμου Ηρακλείου και σε συνεργασία με το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου (ΕΑΚΗ) και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠαΓΝΗ) και αποτελεί προτεραιότητα της διαδικτυακής καμπάνιας «Ζήσε Αθλητικά» του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Το Ηράκλειο αποτελεί τον πρώτο σταθμό για την επίσκεψη του «Οδυσσέα» στην Κρήτη ο οποίος και θα φιλοξενηθεί σήμερα και αύριο, από τις 9:30 έως τις 2:00μμ στην Πλατεία Ελευθερίας (έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης), με επόμενους σταθμούς τον Άγιο Νικόλαο (1 Ιουνίου), τα Χανιά (3-4 Ιουνίου) και το Ρέθυμνο (5 Ιουνίου).

Οι πολίτες του Ηρακλείου με αίσθημα προσφοράς προς το συνάνθρωπο, ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης ευαισθητοποιήθηκαν και ανταποκρίθηκαν ενεργά στο κάλεσμα των παραπάνω φορέων τιμώντας με την παρουσία τους τη Δράση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Το «παρών» στη Δράση έδωσαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενακης  'ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρος Βαμβακάς, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος στον τομέα διασύνδεσης της Περιφέρειας με εθελοντικές οργανώσεις Γεωργία Μηλάκη, η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη, ο Πρόεδρος του ΕΑΚΗ, Λευτέρης Ζερβός και από το Δήμο Ηρακλείου η Ρένα Παπαδάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών και η Αριστέα Πλεύρη, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Εθελοντισμού, ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Χάρης Βαβουρανάκης καθώς και ο επόπτης υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Αντώνης Παπαδάκης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λάμπρος Βαμβακάς συνεχάρη τους εθελοντές αιμοδότες για την πολύτιμη συνεισφορά τους και δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί μια ανεκτίμητης αξίας πράξη κοινωνικής ευαισθησίας, προσφοράς και ανθρωπισμού. Η ανάγκη των συνανθρώπων μας για αίμα είναι απεριόριστη και η Περιφέρεια Κρήτης τιμάει το θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας και ενισχύει έμπρακτα τις αντίστοιχες δράσεις. Σ’ αυτό το πλαίσιο, η Περιφέρεια Κρήτης ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του «Χαμόγελου του Παιδιού» να παρέχει τη στήριξη της στην πραγματοποίηση της Δράσης Εθελοντικής Αιμοδοσίας που υλοποιείται στα πλαίσια της καμπάνιας του Υφυπουργείου Αθλητισμού «Ζήσε Αθλητικά» σήμερα και αύριο στο Ηράκλειο σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, υπό την αιγίδα της 7ης ΥΠΕ και του Δήμου Ηρακλείου και σε συνεργασία με το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου και το ΠαΓΝΗ. Επίσης, η Περιφέρεια Κρήτης, ανταποκρίθηκε από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού στην αναγκαιότητα κάλυψης των αναγκών των συνανθρώπων μας για δωρεά αίματος και στην αντίστοιχη πρόταση του Υπουργείου Υγείας ως προς τη διάθεση αιθουσών μεταφοράς του έργου της αιμοληψίας των Νοσοκομειακών Υπηρεσιών της Αιμοδοσίας εκτός νοσοκομείου και ίδρυσε, σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ Κρήτης και τη Διοίκηση του ΠαΓΝΗ, Σταθμό Αιμοδοσίας στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης στην πλατεία Ελευθερίας. Ο Σταθμός Αιμοδοσίας του ΠαΓΝΗ στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης αποτελεί τον πρώτο Σταθμό Αιμοδοσίας που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα στο επίπεδο της Περιφέρειας και έχει σημειώσει σημαντικό έργο όσον αφορά στη διασφάλιση επάρκειας στα αποθέματα αίματος στο νησί μας καθώς στα πλαίσια της λειτουργίας του έχουν συλλεχθεί μέχρι σήμερα περίπου 850 μονάδες αίματος».

cretalive.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ