ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Μικρή αλλα σεμνή τελετή μνήμης για τους πεσόντες της Μαχης της Κρητης στο Αυστραλό Ελληνικό Μνημείο της Μελβούρνης

0

Η Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας & Νέα Ζηλανδίας σε συνεργασία με το Συντονιστικό Συμβουλιο Μνήμης Μάχη της Κρητης  διοργάνωσαν σήμερα μια μικρή αλλα σεμνή τελετή μνήμης για τους πεσόντες της Μαχης της Κρητης στο Αυστραλό Ελληνικό Μνημείο της Μελβουρνης για την 79η επέτειο της Μαχης της Κρητης

Λόγο τον περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης δεν μπορούσαν να παραβρεθούν πάνω από 10 άτομα.

Η Πρόεδρος της Κριτικής Νεολαίας Αυστραλίας & Νέα Ζηλανδίας δ. Πολύμνια Νικολακάκη ανέλαβε χρέη τελετάρχη και καλωσόρισε τους ολίγους παραβρισκόμενους εξηγώντας τον συμβολισμό της ημέρας  ενώ ζήτησε από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στην Μελβούρνη όπως απευθύνει ένα σύντομο μυνημα για την συμβολή της ημέρας.

Την επιμνημόσυνη Δέηση τέλεσε ο πανοσιολογιότατος  Αρχιμανδρίτης π. Ευμενιος Βασιλόπουλος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος βοηθούμενος από τον Διάκονο π. Γεώργιος Βρυώνης.

Στην συνέχεια κατατέθηκαν τα ακόλουθα στεφάνια ως ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης για τους νεκρούς προγόνους  που με τον Ηρωισμό και την αυτοθυσία τους άφησαν σαν χρυσή κληρονομία μια Ελλάδα Ελεύθερη. Στεφάνια κατέθεσαν ο Γενικος Πρόξενος της Ελλάδος στην Μελβούρνη κ. Δημήτρης Μιχαλόπουλος, Ο Προέδρος της Κριτικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας & Νέα Ζηλανδίας κ. Αντώνης Τσουρδαλακης, Ο Πρόεδρος της Κριτικής Αδελφότητας Μελβουρνης κ. Μιχάλης Χουδαλακης, Ο πρόεδρος της Παγκρητιας Ενωσης Μελβουρνης κ. Γιάννης Νικολακάκης, η Γραμματεας της Συντονιστικής Επιτροπής Μνήμης Μαχης της Κρητης κα. Νατάσα Σπανού, ο πρόεδρος του Αυστραλό Ελληνικού Μνημείου κ. Σταύρος Κυρίτσης και η πρόεδρος της Κριτικής Νεολαίας Αυστραλίας & Νέα Ζηλανδίας δ. Πολύμνια Νικολακάκη.

Στην συνέχεια ο Βετεράνος Σταύρος Κυρίτσης απήγγειλε την Οδή ενώ ακολούθησαν οι εθνικοί ύμνοι της Αυστραλίας και της Ελλάδος.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ  ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ

Την Κυριακή 24  Μαΐου και ώρα 11.00πμ θα πραγματοποιηθεί τελετή Κατάθεσης Στεφάνων για τους πεσόντες της Μάχης της Κρήτης στο εσωτερικό Ιερό του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη της Μελβούρνης από την Στρατιωτική Φρουρά του Μνημείου ( Shrine Guards ) κεκλισμένων των θυρών αλλά εκ μέρους της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας & Νέα Ζηλανδίας στο εσωτερικό κενοτάφιο του Μνημείου, ενώ θα κυματίζει η Ελληνική σημαία στους κεντρικούς ιστούς.  Όλοι οι ελληνική παροικία της Αυστραλίας θα μπορέσει να παρακολουθεί την Τελετή για την Μάχη της Κρήτης ζωντανά από το διαδίκτυο και συγκεκριμένα την σελίδα του Μνημείου των Πεσόντων  -  Shrine of Remembrance

ΠΑΝΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟΣ  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ  ΤΕΧΝΗΣ

Η Κρητική Νεολαία Αυστραλίας και Νέα Ζηλανδίας έχει προγραμματίσει για μια ακόμη φορά ένα παν αυστραλιανό διαγωνισμό τέχνης  για όλη την νεολαία με κύριο θέμα την Μάχη της Κρητης.  Θα δοθούν χρηματικά δώρα σε δυο κατηγορίες (α) κάτω των 12 ετών και (β) άνω των 13 ετών για τον πρώτο, δεύτερο και τρίτο. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 27  Μαΐου στο εμαιλ η να επικοινωνήσουν με την Πρόεδρο της Νεολαίας κα. Πολύμνια Νικολακάκη στο εμαιλ [email protected]  η στο τηλέφωνο 0413902875.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 2021

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας έχει είδη αρχίσει τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων για  την ΜΕΓΑ επέτειο των 80 χρόνων της Μάχης της Κρήτης κατά το 2021 τόσο εδώ στην Αυστραλία & Νέα Ζηλανδία αλλά και στην Αθήνα και στην Κρήτη.  Οι εκδηλώσεις για την Μάχη της Κρήτης το 2021 στην Αυστραλία θα πραγματοποιηθούν  τον μήνα Απρίλιο. Όποιος συμπάροικος θελήσει να συμμετέχει στην αποστολή που θα πάει στην Ελλάδα τον Μάιο του 2021 για την 80η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης να επικοινωνήσει  με το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στο εμαιλ [email protected]  η στο τηλέφωνο 0419856736.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ